Hanssens toont ambitie in de telecom markt

ROESELARE - De regionale telecomintegrator Hanssens uit Roeselare lanceert dezer dagen zijn nieuwe platform “Hanssens, Beyond Teams”. Het Roeselaarse familiebedrijf zorgt ervoor dat het alomtegenwoordige Microsoft Teams, in elk bedrijf kan gebruikt worden als volwaardige telefooncentrale. Zo kan elke medewerker steeds communiceren, altijd en vooral overal.
De kmo Hanssens blijft met extra aanwervingen (6 in 2020 en een nakende nieuwbouw meer dan ooit groeien, ook in tijden van crisis. Hanssens is gespecialiseerd in alle denkbare aspecten van communicatietechnologie. 

 

Hanssens is in het telecommilieu een bekende speler. Met bijna 30 ervaring in telefonie en video conference, werd de laatste jaren sterk de nadruk gelegd op het nieuwe werken. Die focus zorgde zowaar voor een piek in 2020 tijdens de eerste coronagolf. “Door de jaren heen bouwden we een sterk marktaandeel op bij steden en gemeenten, zorginstellingen en bedrijven met complexere multisite omgevingen, en dit vooral in West- en Oost-Vlaanderen", vertelt algemeen directeur Philippe Hanssens. "We merkten echter dat thuiswerk en videoconferencing eigenlijk vooral aan de grotere instanties was besteed. Corona bracht hier verandering in en verplichtte heel wat bedrijven en instellingen om aan thuiswerk te doen. Ons nieuwe platform zorgt ervoor dat elk bedrijf TEAMS ten volle kan gebruiken als telefooncentrale, stand-alone of in combinatie met hun bestaande telefooncentrale. Zo maken we het befaamde ‘nieuwe werken’ bereikbaar en bruikbaar voor ons cliënteel.”

Klanten ontzorgen

“Microsoft Teams is ondertussen geen hype meer, het is een blijver", zegt sales manager Tom Van Acker. "Heel wat IT-bedrijven bieden telefonie via Teams aan. Maar wij gaan verder waar de meeste van onze concullega’s stoppen. Het installeren is één iets, maar het menselijke aspect wordt heel vaak vergeten. Via onze education-afdeling voorzien we hands-on opleidingen. Daarnaast ontwikkelt ons R&D-team efficiency apps voor Teams. We denken altijd mee in functie van wat de klant écht wil bereiken. Of anders gezegd: wij willen hen ontzorgen.”