Hein Derieuw organiseert na 43 jaar zijn eigen opvolging bij CGK

GULLEGEM - Na een loopbaan van 43 jaar ging mede zaakvoerder Hein Derieuw begin deze maand met pensioen. Meer dan 20 jaar was deze selfmade man verantwoordelijk voor de supervisie over de productie binnen CGK Group. Het feit dat Hein geen familiale opvolging had, impliceert dat hij geen aandeelhouder kon blijven. De 37-jarige operations manager Antoine Willems neemt zijn aandelenpakket over.

De CGK Group uit Gullegem focust op duurzame oplossingen voor corrosiegerelateerde problemen. Kunststoffen zijn hierbij vaak het meest geschikte materiaal. Bij de opslag, de behandeling en het gebruik van chemicaliën en andere gevaarlijke vloeistoffen biedt CGK innovatieve en gecertificeerde totaaloplossingen. Het aanbod aan diensten omvat het engineeren, produceren, installeren en onderhouden van alle installaties en leidingen van chemische processen. Ook binnen de maritieme en infrastructuurwereld biedt CGK duurzame oplossingen waarbij corrosie een thema is met onder meer bruggen, steigers, kademuren, enzovoort, in met glasvezel versterkte kunststof.

In 2004 versmolten Charle Industries, Gedeco en K-Construct tot CGK. Na een aantal cruciale overnames fuseerden CGK, Piping Solutions en Isoschol in 2016 tot CGK Group. Het team van 108 medewerkers tekent vandaag onder leiding van Tijl Charle en Geert Denutte een omzet van 20 miljoen euro - waarvan 25% export - en groeit nog verder door.

Uitzonderlijke loopbaan

Na Jo Charle in 2021 geniet ook mede zaakvoerder Hein Derieuw nu van een welverdiend pensioen. Dé expert in kunststoflassen, die nog elke dag zelf meewerkte in het atelier, begon zijn carrière op 19-jarige leeftijd als magazijnier en schopte het tot mede aandeelhouder.Zijn niet te blussen passie voor én kennis van kunststofconstructies maakten het verschil.

Met Antoine Willems, geoloog van opleiding, heeft Derieuw nu de ideale opvolger gevonden om zijn aandelenpakket over te nemen. Willems werkte eerder bij DEME als superintendent van werven over heel de wereld. Sinds november 2018 was hij bij CGK verantwoordelijk voor de operations.