Nieuws West-Vlaanderen Hello Customer haalt 2 miljoen euro op

Hello Customer haalt 2 miljoen euro op

Hello Customer haalt 2 miljoen euro op

BRUGGE – Hello Customer, het online platform dat bedrijven helpt om feedback van klanten te verzamelen en te analyseren met behulp van artificiële intelligentie, wil de komende jaren doorbreken in Europa. De jonge kmo uit Gent heeft daarvoor ruim 2 miljoen euro opgehaald bij enkele bekende fondsen en privé-investeerders. Onder meer de stichters van Showpad participeren voortaan in de scale-up. Hello Customer werd in 2015 opgericht door het trio West-Vlamingen Leslie Cottenjé, Joeri Pansaerts en Bram De Vos.

Het trio bouwde een software as a service-platform dat grote bedrijven in staat stelt om de beleving en verwachtingen van hun klanten in kaart te brengen, er op een automatische manier inzichten uit te destilleren en de klantenervaring vervolgens te optimaliseren. Vandaag wordt Hello Customer voornamelijk gebruikt door bedrijven uit de financiële en retailsector in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In eigen land behoren gevestigde waarden als FNG Group, Lunch Garden en JBC tot de klanten. Het bedrijf groeide de voorbije drie jaar gestaag, met de steun van investeerder Wim Vanhaelemeesch en bestuurders Rik Vera en Steven Van Belleghem. Het telt nu 15 medewerkers.

Nieuwe kapitaalronde

 Het team van de Gentse scale-up heeft de artificiële intelligentie van zijn platform de voorbije jaren steeds verder geperfectioneerd. De software analyseert de feedback van klanten automatisch, waardoor bedrijven in real-time een duidelijk zicht hebben op wat klanten bezig houdt. “Onze AI-oplossing is na drie jaar onderzoek voor 95% accuraat en begrijpt alle romaanse en germaanse talen”, zegt CEO Leslie Cottenjé. “Nu onze technologie op punt staat, kunnen we uitbreiden naar heel Europa.”

Om dat mogelijk te maken werd een nieuwe kapitaalronde gehouden, waarbij heel wat bekende namen hun geloof in Hello Customer bevestigden. Naast Dovesco – het fonds van Domo-broers Anthony en Gregory De Clerck – investeerden ook Louis Jonckheere, Pieterjan Bouten en Peter Minne van Showpad, Seeder Fund, de Belgische customer centricity ondernemer Steven Van Belleghem en een groep prominente business angels. “Artificiële intelligentie is een uitstekend middel om klantenfeedback te vertalen naar concrete inzichten, en zo ook de cultuur van bedrijven te beïnvloeden”, zegt Louis Jonckheere van Showpad. “Wij hebben al veel knappe ontwikkelingen gezien en zijn echt onder de indruk door het technologisch mooie product dat Hello Customer aanbiedt. Net daarom hebben we beslist om in deze kapitaalronde te stappen.”

De nieuwe investeerders geloven dat Hello Customer binnen de twee jaar kan doorstoten tot de Europese top. “Bedrijven liggen echt wakker van customer experience en Hello Customer speelt concreet in op hun noden om klanten beter te begrijpen”, aldus Anthony De Clerck. “Het feit dat Hello Customer verder blijft bouwen aan zijn platform om met extra services de kloof te helpen dichten tussen bedrijven en klanten, maakt dat we enorm geloven in het groeipotentieel.”

Productontwikkeling gaat voort 

De investering van 2 miljoen euro zal naast internationale expansie ook worden aangewend voor verdere productontwikkeling, om klanten nog sneller en beter te begrijpen. CEO Leslie Cottenjé: “We zijn steeds vertrokken van een individuele bevraging van klantenfeedback, maar willen ons platform nog verder uitbouwen om op alle mogelijke momenten met klanten te communiceren: ook in de winkel, door customer service e-mails en op sociale media. Elk contactmoment met de klant kan dan nuttige inzichten opleveren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.