Nieuws West-Vlaanderen Het Waregemse paard zoekt nieuwe frisse adem

Het Waregemse paard zoekt nieuwe frisse adem

Het Waregemse paard zoekt nieuwe frisse adem

WAREGEM – Het Waregemse paardenkoers seizoen onder begeleiding van Waregem Draaft VZW opent traditioneel elk jaar op 1 mei en eindigt midden augustus. De Openingskoers op 1 mei trekt in normale tijden ieder jaar een mooi aantal bezoekers naar de Hippodroom. Maar in deze tijden is alles nog even anders. Een aantal ondernemers laat zich alvast niet ontmoedigen en denken nu al vooruit. Door een samenwerking met Maxim Declercq (organisator achter onder meer Der Tiroler en de Stas Beatrun in Waregem), Waregem Draaft en hoofdsponsor Kub (Waregemse projectontwikkelaar) werd de vernieuwde Openingskoerse, onder naam Kub Koercheval, geboren. Afspraak deze zomer.

What’s in a name? Koercheval wil het beste van twee werelden brengen: een combinatie van een paardenkoers met een festival. “We mikken niet alleen op de traditionele paardenliefhebber, maar op een heel ruim publiek van jong tot oud”, aldus Maxim Declercq van De Tiroler. “Het is de bedoeling om van de eerste paardenkoers van het seizoen een echt volksfeest te maken.”

Kub Koercheval wil in ieder geval garant staan voor ambiance en geen stijf gedoe. Denk aan verschillende optredens van artiesten, dj’s, danseressen, special acts en randanimatie tijdens de spectaculaire paardenkoersen overdag en nog een stevige afterparty na de paardenkoersen. Dit alles in een prachtige aangeklede tent naast de tribunes en met een groot houten terras met zicht op de heilige renbaan. “Met het alom bekende Waregem Koerse wordt ieder jaar een feestelijk einde gebreid aan het paardenkoers seizoen, met Kub Koercheval mikken we op een sfeervolle start van het seizoen”, zeggen de initiatiefnemers. “Deze twee evenementen hebben gemeen dat ze een heel groot en divers publiek aanspreken om af te zakken naar de Hippodroom, maar voor de rest zijn dit twee aparte evenementen met aparte organisaties.”

Uitstel is geen afstel

Door de huidige corona maatregelen is het natuurlijk onmogelijk om op 1 mei Kub Koercheval te laten doorgaan. Daarom werd geopteerd om dit paardenkoers festival eenmalig te verplaatsen naar zaterdag 3 juli 2021. De paardenkoersen starten wel al zonder publiek op 1 mei. “We hopen sterk dat Kub Koercheval terug de eerste paardenkoers met publiek kan worden”, aldus de organisatoren-ondernemers. “We moesten vorig jaar de plannen noodgedwongen al uitstellen door corona, maar we staan te popelen om Kub Koercheval dit jaar wél te kunnen organiseren.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.