Laga Hilde

Hilde Laga in pole position voor voorzitterschap ING Bank

KORTRIJK - Volgens de krant De Standaard is Hilde Laga favoriet nummer één om het voorzitterschap van ING Bank België op te nemen. Ze zou de eerste vrouw worden die een dergelijke topfunctie in de Belgische banksector toegeschoven krijgt. Het zou haar zevende officiële bestuursmandaat zijn, en normaal wordt de lat ofte de numerus clausus op vier gelegd. 

De in Kortrijk wonende maar uit de regio Roeselare-Izegem afkomstige Hilde Laga is juriste, specialiste in vennootschapsrecht en gewezen ondernemer (van een door haar opgerichte  en naar haar genoemde  advocatenkantoor). Ze heeft in de loop der jaren ook de bestuursmandaten, en niet bij de minste bedrijven of organisaties (denk aan Barco, Agfa-Gevaert, Greenyard of aan GIMV, KU Leuven en UZ Leuven), opgestapeld. Aan ervaring in hogere sferen geen gebrek dus. Ook haar netwerk in ondernemerskringen is zeer uitgebreid.

ING zoekt rond deze tijd en opvolger voor voorzitter Diego du Monceau. Een aantal instanties, zoals de Nationale Bank van België, moet de kandidatuur nog bekrachtigen. In april moet de aflossing van de wacht bij de Belgische dochter van de Nederlandse grootbank zijn beslag krijgen. Volgens De Standaard is er veel werk aan de winkel omdat ING de voorbije jaren een deel van zijn personeel, identiteit en uitstraling zag verloren gaan. Aan Laga om de trein weer op het juiste spoor te helpen zetten.