Nieuws West-Vlaanderen Historalia brengt met musical Marie-Antoinette unique selling proposition naar Torhout

Historalia brengt met musical Marie-Antoinette unique selling proposition naar Torhout

Historalia brengt met musical Marie-Antoinette unique selling proposition naar Torhout

TORHOUT – Het Kempense bedrijf Historalia landt in het najaar met een reeks onuitgegeven musicals, met de historische figuur van Marie-Antoinette als spilfiguur. De majestueuze context van het Kasteel van Wijnendale (Torhout) moet dienen als decor voor een onvergetelijke ervaring. A night to remember waaraan ook een aantal West-Vlaamse bedrijven deelnemen om alles in goed banen te leiden. Er wordt onder meer gemikt op de bedrijfswereld die via een VIP-formule zijn eigen medewerkers, klanten of leveranciers een unique selling proposition wil aanbieden. Het is eens wat anders dan voetbal.

Het Verhaal van Vlaanderen‘, de opmerkelijke tv-reeks van Tom Waes, heeft de belangstelling voor geschiedenis en historische figuren alleen maar doen toenemen. De high level musical die in het najaar (september) in Torhout landt, draait rond de figuur van Marie-Antoinette, de idealistische Franse vorstin en ‘godin’ die een bijzondere biografie schreef, doordrongen met een mix van magie en tragiek, ofte een droomwereld met fatalistische passages. Het ideale cv om meer mee te doen en een verhaal aan op te hangen met professionele acteurs en muzikanten.

De musical belooft een unieke setting in een al even uniek decor, en dat op hooguit twee kilometer afstand van waar ooit het rockfestival Rock Torhout zijn beslag kreeg. Het wordt het grootste muziekspektakel ooit in West-Vlaanderen. Veel acteurs komen ook uit onze provincie. Het traditierijke burchtkasteel van Wijnendale, ooit de thuis van de Graven Van Vlaanderen, diende eerder al voor geslaagde spektakelavonden met een fonkelend aanbod.

Het Kempense (Westerlo) eventbedrijf Historalia van Simon de Mérode staat garant voor een high level belevenis. Historalia biedt al sinds 2014 kwaliteitsvolle muziekoptredens aan in een uitzonderlijke kader en is dus lang niet aan zijn proefstuk toe. De bezetting, met tientallen door de wol geverfde artiesten, moet garant staan voor een Aha Erlebnis.

West-Vlaamse inbreng

Aan West-Vlaamse zijde wordt onder meer gerekend op de support en de knowhow van Oostduinkerkenaar Paul Vandenbosch, wel bekend promotor van de VIP-arrangementen op Waregem Koerse. Hij moet bedrijven met VIP-package deals, inclusief dinner by candle light, lokken naar Wijnendale.

Het kasteel van Wijnendale is eigendom van de Brusselse Belg Jerome Matthieu de Wynendaele. Hij zet mee zijn schouders onder de organisatie, en dit samen met experte Lore Cortvriendt.

Ook de provincie West-Vlaanderen zegt, via Westtoer, zijn steun toe via promotionele acties en communicatiecampagnes.

info: www.historalia.be

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.