Lagae Wim Koersdromen

Hoogleraar Wim Lagae schrijft alweer boek over de koers

IZEGEM - In de uit Izegem afkomstige hoogleraar sportmarketing Wim Lagae schuilt niet alleen een academicus maar ook iemand die als het ware dag en nacht droomt van de koers die hij al decennia lang van erg nabij volgt. Voor de tweede maal op twee jaar tijd schrijft hij zijn liefde voor het wielercircus van zich af in een boek. Na zijn debuutwerk Koerszaken uit 2021, volgt nu Koersdromen.  Uitgegeven bij het Meulebeekse  Bibliodroom, en een hebbedinges voor al wie graag zijn of haar stalen ros beklimt of graag wielerbenen ziet voorbij schuiven op het scherm.       

Winst is de ultieme vervulling van elke koersdroom. De roem van het hoogste schavot, het geluid van klinkende munt. Maar Wim Lagae maakt er ons attent op dat eenieder die bij het koerscircus betrokken is ook zijn eigen dromen nastreeft. Voor de coureur gaat het om recordwattages, voor de manager gaat het om comfortabele budgetten en voor de sponsor over sportieve merkuitstraling.

Blijven dromen is uiteraard de boodschap, ook al monden dromen meer dan eens uit in nachtmerries, in gebroken dromen zoals in die prachtige schlager van Will Tura met als finale boodschap: Droom niet meer! Slappe benen of een weerbarstige vorm, koppige kasseien milderen vaan de zoete vooruitzichten en de hoog gespannen verwachtingen.

Slappe koord tussen droom en werkelijkheid

Als sporteconoom die vanuit de zakelijke volgwagen het wielercircus op de hielen zit, en bekijkt hij alles door een eigen bril en met een eigenzinnige kijk. In Koersdromen laveert de prof-renner tussen doortrapte realiteit en de ideale koerswereld. De auteur heeft 50 jaar koerspassie en -obsessie op de teller staan en dat is er aan te merken.

Wie het peloton van binnenuit wil leren kennen en nooit vertelde anekdotes en waar gebeurde verhalen wil ontdekken, zit bij de wielergekke Wim Lagae alvast aan het juiste adres. 176 bladzijden die nooit vervelen en het wielerleven tonen zoals het is. Balanserend tussen droom en werkelijkheid, tussen hoop en geloof, tussen winst en verlies, tussen bovenmenselijke prestaties en kleinmenselijke drama's.