House-of-HR-Rika-Coppens1

House of HR zit al aan 13 overnames in 2022

ROESELARE - Het Roeselaarse maar internationaal zeer actieve House of HR heeft nog maar eens zijn actieradius vergroot. Met in één klap liefst vier overnames in de buurlanden (Duitsland, Nederland, Frankrijk). House of HR, het geesteskind van Conny Vandendriessche (die er nog altijd minderheidsaandeelhouder is) en vooral bekend van Accent, voert meer dan ooit een offensieve koers onder de vleugels van zijn nieuwe grootaandeelhouder, het Amerikaanse fonds Bain.  Rika Coppens (zie foto) is CEO van House of HR.

House of HR kondigt met trots vier nieuwe overnames aan. Het gaat onder meer om het Franse bedrijf StaffMe, dat aan digitale rekrutering doet, en het Duitse bedrijf LD Personalvermittlung, dat personeelsoplossingen biedt in de gezondheidszorg, met een focus op artsen. Daarnaast heeft House of Covebo – een dochteronderneming van House of HR – met FID en Bis People twee overnames in specifieke uitzendniches gedaan die de stabiele positie in Nederland verder zullen versterken.

Met deze overnames zit House of HR al aan haar dertiende overname in 2022. Dat weerspiegelt de ambitie van House of HR om zich nog verder te specialiseren en haar positie op de Europese HR-markt te versterken. De vier overnames samen zijn goed voor een zowat 63 miljoen euro aan opbrengsten en moeten het pad effenen naar een nog sterkere Europese verankering op het vlak van ‘digitale rekrutering’ en ‘gespecialiseerde talentoplossing’.

Gigant in Europa

In 2021 realiseerde House of HR een pro forma gecorrigeerde omzet van  2,2 miljard euro en een pro forma gecorrigeerde EBITDA van 262,7 miljoen euro. De groep levert maandelijks werk aan tienduizenden mensen en telt zelf ongeveer 4.500 werknemers, verspreid over meer dan 700 vestigingen in Europa. In mei 2022 heeft Bain Capital een aandelenkoopovereenkomst gesloten om een meerderheidsbelang in de groep te verwerven. Verwacht wordt dat de overname eind oktober 2022 wordt afgerond.