house of hr

House of HR versterkt zijn positie aanzienlijk boven de Moerdijk

ROESELARE - De Roeselaarse HR-groep House of HR (waar Conny Vandendriessche nog altijd aandeelhouder is), neemt de Nederlandse holding Cohedron over. Door deze overname verstevigt House of HR zijn positie op de Nederlandse markt én in de sector van de publieke dienstverlening.

 

Cohedron was in 2020 goed voor een omzet van 132 miljoen euro en een ebitda van circa 19 miljoen. De Nederlandse groep is bekend voor zijn dienstverlening aan de overheidssector en dit via een zevental gespecialiseerde bedrijven. Via outsourcing van processen en detachering van specialisten heeft het een vaste plaats verworven bij bedrijven, organisaties en vooral ook bij overheidsdiensten. De voorbije jaren werd een actieve groeistrategie gevolgd. Het bestaande management onder leiding van CEO Jeroen Ekkel, blijft ook in de nieuwe constellatie aan boord, wat wijst op een engagement en een geloof in de nieuwe toekomst.

Grote ambities

House of HR, qua aandelen in meerderheid gecontroleerd door een Franse groep,  haalt in Nederland 2.000 medewerkers in huis. Volgens CEO Rika Coppens van House of HR was het een oude droom om meer te doen in het domein van de publieke sector. Ze voegt er aan toe dat verder uitgekeken wordt naar nieuwe opportuniteiten, in Nederland of in andere markten.

De overname in Nederland is de vierde dit jaar en de tweede in Nederland. House of HR - in ons land vooral bekend van Accent Interim - zegt dat het dit jaar hoopt uit te komen op een geconsolideerde omzet van 2 miljard euro.