Howest China 23

Howest gaat de China-toer op

KORTRIJK - Hogeschool Howest heeft tijdens een West-Vlaamse missie, onder auspiciën van gouverneur Carl Decaluwé, een cruciaal samenwerkingsakkoord ondertekend voor haar unieke bachelor 'Chinese business studies'. Een prachtig voorbeeld van constructieve internationale samenwerking met meerwaarde voor de studenten.

Howest maakt deze week deel uit van de West-Vlaamse delegatie op missie in China onder leiding van provinciegouverneur Carl Decaluwé. Sinds het academiejaar 2021-2022 biedt Howest namelijk Chinese Business Studies aan als keuzetraject binnen de bachelor Bedrijfsmanagement. Deze opleiding is uniek in Vlaanderen en werd opstart om studenten intensief voor te bereiden op een carrière in bedrijven die zakendoen met China. De opleiding omvat een intensieve studie van de Chinese cultuur, de lokale gebruiken, de bedrijfswereld en ook de Chinese taal vanuit het Confucius Institute in Brugge.

Unieke kans voor Vlaamse studenten

Na twee jaar kunnen de bachelorstudenten een semester studeren aan de Zhejiang Gongshang University, de partnerinstelling van Howest in China. Naast een intensief taalbad, is dit ook een unieke kans voor de studenten om zich onder te dompelen in de Chinese cultuur. De aansluitende bedrijfsstage, mogelijk gemaakt met de steun van Belcham (Benelux Kamer van Koophandel in Shanghai), biedt studenten de gelegenheid om hun opgedane kennis in de praktijk te brengen en waardevolle ervaring op te doen in bedrijven die actief zijn in de Chinees-Vlaamse handel.

Oog voor China

Tijdens de missie werden overeenkomsten afgesloten tussen de Zhejiang Gongshang University en Howest om de studentenmobiliteit vanuit Vlaanderen naar China verder uit te breiden en te optimaliseren. Momenteel studeren zes Howest-studenten aan de Zhejiang Gongshang University. Dit illustreert het succes en de populariteit van de opleiding. Frederik D'hulster, algemeen directeur, Mieke Demeyere, directeur onderwijs en internationalisering en Ronald Bastiaens, opleidingsdirecteur, maakten van de aanwezigheid in China gebruik om hun Howesters een bezoek te brengen.

"De samenwerking tussen Howest en de Zhejiang Gongshang University is een prachtig voorbeeld van internationale onderwijssamenwerking", aldus Frederik D'hulster, de nieuwe numero uno van Howest in opvolging van Lode De Geyter. "Samen streven we ernaar om studenten te inspireren, grenzen te verleggen en hen voor te bereiden op een wereld waarin zakelijke betrekkingen tussen Europa en China steeds belangrijker worden. Deze samenwerking opent deuren voor onze Vlaamse studenten, en we zijn vastbesloten om samen te blijven werken aan de verdieping van de relaties tussen onze instellingen ten voordele van onze studenten."