howest bREDA

Howest gaat voor gametechnologie een samenwerking aan met Breda

KORTRIJK - De West-Vlaamse hogeschool Howest heeft met de Hogeschool Breda een samenwerkingsakkoord ondertekend. In een MOU (memorandum of understanding) werd in aanwezigheid van beide rectoren (Lode De Geyter aan de kant van Howest) afgesproken om de krachten te bundelen in het domein van game technologie. Beide hogescholen hebben wereldwijd gerenommeerde gaming opleidingen. De 1+1 formule zou naar 3 moeten leiden.  

Howest is met meer dan 9.000 studenten een toonaangevende speler in het Vlaams hoger onderwijs. Het opleidingenportfolio is gediversifieerd met onder meer een aantal  hoogtechnologische opleidingen zoals DAE (Digital Arts & Entertainment) en IPO (Industrieel Productontwerpen). Hogeschool Breda (BUas) telt 7.000 studenten en heeft, net als Howest, een brede internationale instroom met meer dan 80 nationaliteiten. Beide hogescholen bieden vergelijkbare opleidingen aan, zoals inzake  gaming en toerisme. De samenwerking betreft specifiek de gaming, een werkveld waar beide partijen wereldwijd in uitblinken.

Howest is wereldberoemd met zijn bacheloropleiding Digital Arts and Entertainment (DAE). Naast een bacheloropleiding heeft BUAS ook een éénjarige professionele master in game technologie, een master die op heden niet bestaat in Vlaanderen. Via samenwerking binnen zowel de bachelor- als masteropleiding willen beide hogescholen wereldwijd dé referentie worden inzake game technologie. Beide spreken ze een internationaal publiek aan. Op termijn kan de samenwerking leiden tot een gemeenschappelijke professionele master in Game Technology, wat een verrijking zou zijn voor het Vlaamse hoger onderwijslandschap. De eerste stappen hiervoor worden volgend academiejaar gezet.

Internationaal netwerken

“We onderhouden al lang goede contacten met BUas, niet enkel vanuit de opleiding DAE maar ook in de opleiding Toerisme en recent bij de aanvraag nieuwe opleiding Built Environment, die volgend academiejaar start aan Howest,” aldus Frederik D’hulster, directeur Onderwijs en Internationalisering van Howest. “Als hogeschool investeren wij heel sterk in internationale netwerken. Zo mochten we onlangs toetreden tot de European University alliantie RUN-EU. De samenwerking met BUas opent dan weer nieuwe mogelijkheden voor een aantal van onze Howest-opleidingen. We kijken bijgevolg heel erg uit naar deze nieuwe samenwerking.”