Nieuws West-Vlaanderen HR-missionaris Rika Coppens (House of HR, Roeselare) is de nieuwe Manager van het Jaar

HR-missionaris Rika Coppens (House of HR, Roeselare) is de nieuwe Manager van het Jaar

HR-missionaris Rika Coppens (House of HR, Roeselare) is de nieuwe Manager van het Jaar

ROESELARE – Rika Coppens, de bijzonder sympathieke en dynamische CEO van de dienstengroep House of HR, is de nieuwe Manager van het Jaar. Het is eerder uitzonderlijk dat een vrouw die eretitel binnenrijft, al waren Roos Claeys (Kinepolis), Michèle Sioen en Martine Reynaers in het verleden illustere uitzonderingen. Als het klopt dat je het professioneel moet waar gemaakt hebben voor je 50e, dan mag Rika Coppens positief antwoorden. Ze is 49.  

Rika Coppens, de CEO van de House of HR, werd verkozen tot Trends Manager van het Jaar 2022. Ze is de 38e laureaat van het referendum en volgt in de erelijst Chris Peeters, de CEO van Elia, op. Coppens, die voor de tweede keer was genomineerd, werd verkozen door een onafhankelijke jury en de lezers van Trends.

Rika Coppens (49) studeerde voor handelsingenieur (KU Leuven) en ging aanvankelijk aan de slag bij PriceWaterhouseCoopers als auditmanager. Daarna volgde een carrière als CFO bij verschillende bedrijven. Via oprichtster Conny Vandendriessche kwam Coppens bij human resources-dienstverlener House of HR terecht. Ze zetelde sinds 2016 in de Raad van Bestuur van House of HR en kreeg de vraag om het bedrijf te leiden en er tegelijk de uitzendpoot Accent bij te nemen. Ze deed het met bravoure.

Mini-multinational

House of HR, destijds mee opgericht door ene Conny Vandendriessche en vandaag gecontroleerd door Amerikaans kapitaal, is een bijzonder veelzijdige groep die op de arbeidsmarkt antwoorden geeft voor alle mogelijke beroepen. Het interimkantoor Accent is mogelijks het meest bekenden uithangbord binnen de groep. Maar noem House of HR gerust maar een mini-multinational met tientallen bedrijven in portfolio. Conny Vandendriessche promoveerde in 2016 de uit Oost-Vlaanderen afkomstige Coppens tot CEO. Ze tekent bij House of HR voor een vrij uniek groeiparcours, ook in het buitenland.

Graag out-of-the-box

Als CEO profileert Coppens zich naar buiten met een positief verhaal rond werk en loopbaan. Ze is naar eigen zeggen ook een fan van out-of-the box denken. “Er is geen betere job in de wereld dan mensen een baan te geven,” zegt ze in Trends. “Ik kan me niet inbeelden dat er iemand is waarvoor we bij House of HR geen baan kunnen vinden. Ik ben een missionaris van werk. Via werk kunnen mensen integreren in de maatschappij, het zorgt voor welvaart maar ook welzijn voor het gezin.“

House of HR (omzet in 2021 goed voor 2 miljoen euro) werd onder Coppens een Europese topspeler. Sinds 2017 groeit House of HR organisch met 8 procent per jaar. Dat is tot vijf procent meer dan andere vergelijkbare spelers. Mede met dank aan Rika Coppens.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.