ICO hoofdkantoor

ICO breidt zijn actieradius nog uit in Zeebrugge

ZEEBRUGGE - ICO neemt rond deze tijd een nieuwe kaaimuur in gebruik. De in Zeebrugge gevestigde Belgische dochter van een Japanse groep is de grootste autobehandelaar in de haven van Zeebrugge, die zoals bekend de grootste autohaven ter wereld is.

De haven van Zeebrugge maakt werk van de uitbreiding van zijn infrastructuur. De eerste fase van de baggerwerken aan het Zuidelijk Kanaaldook werden afgerond. De havenautoriteiten van Antwerp-Bruges stellen daarbij ook 600 meter extra kaaimuur beschikbaar voor ICO. Begin april voltooide Port of Antwerp-Bruges de belangrijke fase in de verdere ontwikkeling en groei van het Zuidelijk Kanaaldok. De Belgische baggeraar DEME verzette toen net geen 1 miljoen m³ baggerspecie. Daardoor beschikt ICO nu over zo’n 600 meter extra kaaimuur voor roro-schepen. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de verdere uitbouw van de ICO roro-terminal.

2 miljoen wagens

ICO wordt in Zeebrugge geleid door de West-Vlaamse topmanager Marc Adriaens. De autobehandelaar was al geruime tijd vragende partij voor meer ruimte om te ondernemen. ICO is een 100% dochteronderneming van Nippon Yusen Kaisha (NYK), een van de belangrijkste transportbedrijven ter wereld. Via de terminals in de havens van Antwerpen en Zeebrugge behandelt het logistiek bedrijf jaarlijks meer dan 2 miljoen wagens. ’s Werelds belangrijkste automerken en roro-rederijen namen ICO op in hun logistieke ketting.
foto: ICO