Nieuws West-Vlaanderen Il Rialto (Knokke) is de beste pizzeria van West-Vlaanderen

Il Rialto (Knokke) is de beste pizzeria van West-Vlaanderen

Il Rialto (Knokke) is de beste pizzeria van West-Vlaanderen

KNOKKE – De Knokse pizzeria Il Rialto, gelegen op de zeedijk, is uitgeroepen tot de beste van West-Vlaanderen. In maart mag de zaak meedingen naar de titel van Pizzaiola van het Jaar, een onderscheiding die toegekend wordt door Kaasbrik, een groothandel in kaas.

Pizza’s worden  al duizenden jaren gebakken rond de Middellandse Zee en zijn inmiddels wereldwijd een klassieker. Zelfs de Vikingen gebruikten platte ronde deegbodems met ingrediënten erop die werden gebakken in ovens, zo leert de geschiedenis. Met de wedstrijd ‘Pizzaiolo van het Jaar’ wil het Limburgse bedrijf Kaasbrik pizzarestaurants hier te lande in de kijker plaatsen. De wedstrijd is na tien jaar, en net als de pizza zelf, ook zo’n klassieker geworden. “Een grotere visibiliteit en gepersonaliseerde promotie houden het recept bij de tijd en maken het extra aantrekkelijk”, luidt de redenering bij Kaasbrik.

In maart mag het Knokse pizzarestaurant Il Rialto de kleuren van West-Vlaanderen gaan verdedigen op het nationaal event, waar zal gezocht worden naar de nummer één van het land. Elf restaurants komen in aanmerking. Het is de tiende maal dat Kaasbrik met dit concours uitpakt. Volgens Karlien De Turck van Kaasbrik was de jury zwaar onder de indruk van wat er in het Knokse bord terecht kwam. Il Rialto is de zaak van Benjamin Postel.

Kaas als basis

Kaasbrik is een specialist in het raspen van kazen en het verpakken voor groothandelaars, foodservice en industriëlen over heel de wereld. “De pizzamarkt is nog altijd groeiende, dus ook in de mozzarella zit stevige groei,” aldus Karlien De Turck van Kaasbrik. “Maar we zijn daarop voorzien. De voorbije jaren hebben we fors geïnvesteerd in machines en gebouwen. Er staat een sterk geautomatiseerd productieapparaat, dat voldoet aan de hoogste voedselveiligheids- en kwaliteitseisen. Ongeveer 70 procent van onze productie, van een totaal van 10.000 ton geraspte kaas per jaar, gaat naar het buitenland, tot het Midden-Oosten en Azië toe. ‘Pizzaiolo van het jaar’ is voor ons een fantastische formule om onze Belgische klanten aan ons te binden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.