One Broel

Immogra stelt project ‘One Broel’ voor in de schaduw van de Broeltorens

KORTRIJK - De Oost-Vlaamse projectontwikkelaar Immogra stelt donderdagavond zijn nieuwste bouwconcept 'One Broel' voor, aan de voet van de historische Kortrijkse Broeltorens en langs de kant van de vroegere schoolcampus Broelkant. Immogra is een vastgoedontwikkelaar met 50 jaar ervaring en meer dan 3.500 realisaties. De focus ligt op de ontwikkeling van groepswoningen, appartementen en verkavelingen. Daarnaast worden ook kantoren, commerciële ruimtes en gemengde projecten ontwikkeld. Verschillende architecturale elementen refereren ook op een subtiele manier naar de rijke geschiedenis van de bouwplaats.

'One Broel' is ongetwijfeld één van de meest ingrijpende woon- en werkprojecten in de Kortrijkse binnenstad, en dat niet alleen omwille van de bepaald unieke ligging. De site bestaat uit vier unieke gebouwen, allemaal met de ogen gericht op een groene oase en met een binnengebied opgetrokken richting de Broeltorens. De geschiedkundige waarde van de locatie zorgde ervoor dat het voortraject van de nieuwbouw vijf jaar in plaats van de normale 2 jaar duurt. Architect Bart Lens (LENS°ASS architecten) werd uitgekozen om de felbegeerde site een nieuw gezicht te geven met 'One Broel'. "Als architectenbureau wilden we het verschil maken door de plek niet vol te bouwen, maar de unieke historische elementen te doen spreken," aldus Bart Lens. "Zo kozen we ervoor om het binnengebied vrij te houden zodat iedereen voldoende zon, zicht én ademruimte krijgt."

Once in a lifetime

Langs de kant van de Leie koos Lens voor een glazen wand en wordt het gebouw getransformeerd in een fonkelende reflectie van het aangrenzende water. De raampartijen verdwijnen ook in de grond, alsof een waterval over de gevel valt en de groene bodem het water absorbeert. Bart Putman, ontwikkelaar bij Immogra: "One Broel is een once in a lifetime project op één van de meest gegeerde plekken in Kortrijk. De historische Broeltorens, hét symbool van Kortrijk, staan letterlijk in je achtertuin."

Ook schepen Wout Maddens heeft lof voor het project en dat niet alleen omwille van het historisch referentiekader. "Het nieuwe publieke binnenplein maakt een mooie verbinding met de verlaagde Leieboorden en het Guido Gezellepad", aldus Maddens. "Een extra troef in onze stad die de publieke ruimte en hedendaagse architectuur hoog in haar vaandel draagt."

Immogra is een vastgoedontwikkelaar met 50 jaar ervaring en meer dan 3.500 realisaties. Het bedrijf is in handen van de familie Degraeve. De focus ligt op de ontwikkeling van groepswoningen, appartementen en verkavelingen. Daarnaast worden ook kantoren, commerciële ruimtes en gemengde projecten ontwikkeld. De verkoop van de 68 flats berust in handen van drie partijen: Immo Dekeyser, Fidesco uit Waregem en Henry Houser uit Kortrijk.

info: www.dekeyser.immo

Zie ook website onebroel.be https://www.onebroel.be/verkoop