Sabbe

Ivan Sabbe wordt onafhankelijk bestuurder bij Transuniverse

KORTRIJK - De Kortrijkse ondernemer Frank Adins heeft voor zijn transportbedrijf Transuniverse een onafhankelijk bestuurder aangetrokken in de persoon van Ivan Sabbe. Sabbe heeft een brede ervaring in het bedrijfsleven en hoopt zijn knowhow ook ten dienste te stellen van derden.

Transportbedrijf Transuniverse (Wondelgem, nabij Gent) kent na moeilijke jaren nu een bijzonder succesvolle periode van nieuwe groei. Het gevolg vooral van de strategie die CEO en eigenaar Frans Adins geduldig op poten heeft gezet. Na enkele overnames, initiatieven in nieuwe markten en een diepe focus op ecologie en intermodaal transport, ziet Transuniverse nu de toekomst met terecht vertrouwen tegemoet. Tegen 2022 is er sprake van een quasi verdubbeling van de omzet naar 100 miljoen euro.

In het kader van de regels van corporate governance, wil Frank Adins ook degelijke bestuurders rond de tafel. Met Ivan Sabbe als nieuwe onafhankelijke bestuurder, haalt Transuniverse alvast een pak ervaring en expertise in huis. Sabbe stuurde destijds het hele groeiproces van Lidl in België aan, van 1 winkel naar ruim 130 winkels. Later was hij ook eigenaar van ISPC, gespecialiseerd toeleverancier voor de horeca. Momenteel aast hij als financier op participaties in wel omschreven sectoren. Ivan Sabbe zegt erg opgezet te zijn met zijn nieuwe  bestuursmandaat bij Transuniverse.