Nieuws West-Vlaanderen Izegemse ERP-specialist Initeam vergroot zijn voetafdruk in Nederland

Izegemse ERP-specialist Initeam vergroot zijn voetafdruk in Nederland

Izegemse ERP-specialist Initeam vergroot zijn voetafdruk in Nederland

IZEGEM – Initeam, de Izegemse IT-specialist in ERP-systemen, heeft zijn Nederlandse sectorgenoot All Automation Services overgenomen. Door deze strategische zet is de continuïteit van All Automation Service op lange termijn verzekerd en beschikt Initeam over een tweede filiaal van waaruit het zijn voetafdruk in Nederland aanzienlijk kan vergroten.

Initeam was al een tijdje op zoek naar versterking voor de eigen infrastructuurafdeling. Het bedrijf zocht die in eerste instantie in België maar kwam uiteindelijk terecht bij Bob Visser, de eigenaar en zaakvoerder van All Automation uit Aalsmeer (nabij Amsterdam). De gesprekken begonnen eind december 2021 en resulteerden dit jaar in de officiële overname.

“Het is al langer onze ambitie om onze klanten een breder servicepakket te kunnen aanbieden”, vertelt Igor Faccioli van Initeam. “Met All Automation vonden we daarvoor de perfecte partner. Deze overname zal beide ondernemingen toelaten zich te profileren tot een ‘one stop shop’ voor IT-uitdagingen inzake hardware, netwerken, cybersecurity en flexibele bedrijfssoftware. Onze klanten zullen de voordelen ervaren van de kennisdeling en synergie die uit de intense samenwerking tussen onze bedrijven zal ontstaan. Bovendien kunnen wij hierdoor onze doelgroep in België en Nederland aanzienlijk vergroten.”

Oplossingen voor kritische infrastructuur

Ook Bob Visser is verheugd over deze historische mijlpaal voor zijn onderneming. “Wij bereiken een heel brede doelgroep met services die zich focussen op kritische infrastructuur voor onze klanten”, aldus Visser. “Door deze strategische zet zullen we hen kunnen ondersteunen met de expertise en ervaring van een veertigtal specialisten. Het is onze ambitie om samen verder te groeien, wat ook resulteert in extra ontwikkelingsmogelijkheden en carrièrekansen voor onze medewerkers.”

Beide ondernemingen blijven hun naam behouden en zullen verder functioneren op hun huidige locatie. “Zowel in Izegem als Aalsmeer gaan we op zoek naar extra specialisten die optimaal tot hun recht kunnen komen in onze familiale bedrijfscultuur”, besluit Patricia Vandelanotte van Initeam.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.