Izy koffie

Izy Coffee mikt op 25 koffieschops

IZEGEM - De West-Vlaamse ondernemer Bart Buyse van IzyCoffee wil tegen volgend jaar 25 koffiebars in portfolio hebben. Nu zijn er dat zestien. De voorbije dagen opende hij opnieuw enkele zaken, onder meer in Gent en Brugge.  

Amper vijf jaar geleden opende Bart Buyse de eerste vestiging van IzyCoffee in Izegem. De voorbije jaren werden er filialen geopend in Tielt, Torhout, Roeselare, twee in Gent (aan de Verlorenkost en op de Groentenmarkt), Kortrijk, Knokke, Oostende, Antwerpen, Zeebrugge, Leuven en Mechelen. De voorbije dagen opende Buyse er nog drie: in Brussel, Brugge en het Gentse Dok Noord, wat het voorlopig eindtotaal op zestien brengt. Bart Buyse is een gewezen medewerker van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Hij koos echter voor zelfstandig ondernemerschap en zijn eigen zaak.

Ook internationale ambities

Het aanbod is hetzelfde als in de andere koffiebars. Je kan hier terecht voor de klassiekers – americano, espresso, latte macchiato – maar ook voor speciallekes als een ‘rosemary latte’ met rozemarijn en gevriesdroogde blauwe bessen. “Volgend jaar willen we nog twee vestigingen openen in Gent”, zegt communicatieverantwoordelijke Axelle Vyncke. “Tegen maart willen we 25 koffiebars hebben in totaal, over heel Vlaanderen. Vanaf dan starten we met onze internationalisering, dan trekken we naar Nederland, Frankrijk en Luxemburg.”