Buyse Bart koffie

IzyCoffee opent dit jaar nog twee nieuwe flagshipstores

IZEGEM - De keten IzyCoffee pakt uit met alweer twee tassen straffe koffie. Het wil dit jaar nog twee nieuwe flagshipstores openen: één in Gent en één in Antwerpen. Drijvende kracht en Izegemnaar Bart Buyse brengt daarmee zijn aantal koffiezaken op tien. Maar de ambities reiken nog veel verder.  

IzyCoffee, de West-Vlaamse koffiebarketen die gespecialiseerd is in op espresso-gebaseerde kwaliteitskoffies, zal nog voor deze kerstvakantie 2 nieuwe flagshipstores aan haar portfolio toevoegen. Op zaterdag 20 november opent IzyCoffee een Antwerpse locatie op de Meir 8. Nauwelijks 4 weken later opent dan ook de flagship-store van IzyCoffee op de Langemunt 2 te Gent.

Kwaliteitskoffie tijdens het kerstshoppen

De koffiebarketen ontstond in Izegem in de tweede helft van 2018. Oprichter Bart Buyse startte met zijn vintage Citroën HY coffeetruck uit 1974 de handelsactiviteiten en verkocht onder de brug aan het station van Izegem vanaf 6 uur 's morgens kwaliteitskoffies aan de Izegemse pendelaars. Intussen heeft IzyCoffee met haar funky koffiebars in Izegem, Tielt, Torhout, Roeselare, Kortrijk, Knokke, Oostende en Gent (Verloren Kost) reeds een grote fanbase opgebouwd.

"Met onze tweede locatie in Gent en de eerste in Antwerpen beginnen we nu ook harder op andere provincies in te zetten", zegt Bart Buyse. "Als uitvalsbasis in beide provincies kozen we met shops op de Meir en de Langemunt dan ook meteen voor extreem coole panden op de beste triple A-locaties van de twee grootsteden. We zullen ervoor zorgen dat alle shoppers, toeristen, studenten en andere inwoners van Antwerpen en Gent tijdens de drukke kerstperiode en de daaropvolgende solden-maand januari nu ook direct toegang tot kwaliteitskoffie op de meest bezochte locatie in de stad hebben."

West-Vlaamse concurrent voor Starbucks & Costa Coffee

Als stapelfinancierings-specialist slaagde IzyCoffee er tijdens de laatste jaren in om via funding agencies The Harbour en WinWinner ongeveer 1,2 miljoen euro kapitaal op te halen. Daardoor heeft IzyCoffee ook voor 2022 grootse plannen. Met nieuwe vestigingen in onder meer Brussel, Hasselt, Genk, Mechelen, Leuven en Aalst plant IzyCoffee voor de zomer ook de inwoners van deze steden met funky kwaliteitskoffies op top locaties te voorzien.

In de tweede helft van het jaar volgen dan koffiebars in de belangrijkste Belgische stations, meer IzyCoffee shops in Brussel en Wallonië en waagt IzyCoffee haar eerste stappen in het buitenland. De ambitie van IzyCoffee bestaat erin om in 2022 van 10 naar ongeveer 50 vestigingen te groeien. Op lange termijn wil IzyCoffee de kwaliteitskoffie-barketen van het West-Europese vasteland worden en daarmee vooral de grote global players zoals Starbucks en Costa Coffee concurrentie bieden.