Nieuws West-Vlaanderen Jan Bossuyt denkt na over het nieuwe ondernemen

Jan Bossuyt denkt na over het nieuwe ondernemen

Jan Bossuyt denkt na over het nieuwe ondernemen

Jan Bossuyt, ondernemer op rust en decennia lang het boegbeeld van het bijzonder succesrijke en door waarden gedreven Boss Paints , is sterk begaan met het nieuwe ondernemerschap. Daarom pakt hij uit met een nieuwe website en blog waarin hij andere ondernemers polst over het reilen en zeilen in deze eenentwintigste eeuw.   

Na het einde van zijn actieve loopbaan gaf Jan Bossuyt regelmatig dialooglezingen en workshops over thema’s als mensgedreven bedrijfsbeleid (zijn concept van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), maar ook over de nieuwe economie van de beleving als alternatief voor de gangbare economie van producten. Ook als schrijver maakte hij zich al verdienstelijk met enkele boeken.

Nu gaat hij de boer op met zijn website en blog, waarin hij ook andere ondernemers aan de tand voelt. Ongewone tijden vragen om ongewone antwoorden, redeneert Bossuyt, en daarom gaat hij ook in dialoog met a-typische ondernemers zoals met Stijn Van Hoestenberghe van het ecologisch visbedrijf Aqua4C uit Kruishoutem of met de zaakvoerders van het originele koffie- en theehuis Achiel & Hector uit Tiegem. Grootschaligheid is niet de norm, maar wel de originele blik op de wereld van vandaag.

Jan Bossuyt (78) is van opleiding burgerlijk ingenieur scheikunde en MBA Vlerick. Hij was 40 jaar lang algemeen directeur van het familiebedrijf Boss Paints uit Waregem, waar zijn zoon Toon hem opvolgde. Hij stichtte de Colora verfwinkelformule met advies. Hij is bij Boss nog altijd actief als bestuurder.

info: www.janbossuyt.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.