Clarebout Waasten

Jan Claerebout koopt zich in bij Roeselaarse Dewulf

HEUVELLAND – Jan Clarebout (Clarebout Potatoes) stapt in het kapitaal van de Roeselaarse landbouwmachineproducent Dewulf. De operatie verloopt over de holding Dewulf Invest die een startkapitaal meekrijgt van 8 miljoen euro. Dewulf is in handen van de derde generatie familiale aandeelhouders. De intrede van Clarebout ten belope van 50 % maakt het mogelijk een aantal familiale aandeelhouders uit te kopen en de controle te verankeren bij de familie Decramer, zo vernam de redactie van de website derijkstebelgen.be

Jan Clarebout benadrukt dat het gaat om een private investering die los staat van het bedrijf Clarebout. Hij zal zich ook niet inlaten in het actieve management van Dewulf maar zal wel zetelen in de raad van bestuur, samen met zijn zoon Gilles. Dewulf werd in 1946 opgestart door Robert Dewulf. Momenteel is het bedrijf in handen van de derde generatie. Die controle wordt nu verankerd bij Hendrik Decramer, kleinzoon van de stichter, en zijn schoonbroer Thomas Decan.

Dewulf is een zogenaamde full-liner in landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen. Met 3 vestigingen in België, Nederland en Roemenië omschrijft het bedrijf zichzelf als een referentie in het ontwikkelen en vervaardigen van landbouwmachines voor grondbewerking, het poten, oogsten, inschuren, sorteren en transporteren van aardappelen en groenten. De groep realiseerde in 2017 met 290 werknemers een omzet van 65 miljoen euro. Het bedrijf investeerde vorig jaar 10 miljoen euro in een nieuw logistiek magazijn, meteen ook de belangrijkste investering uit de geschiedenis van het bedrijf.