De Clerck Jan Junior

Jan De Clerck Junior investeert 50 miljoen euro in logistieke site in Limburg

WIELSBEKE - De appel valt nooit ver van de boom, zegt het spreekwoord. Jan De Clerck, zoon van Roger De Clerck (Beaulieu), gaf al gestalte aan die uitspraak en zijn zonen volgen het voorbeeld van de vader en de grootvader. Nu profileert ook Jan De Clerck Junior zich volop als investeerder met Alinso. In Tessenderlo laat hij een nieuwe logistieke site bouwen van 60.000 vierkante meter. De investering zou goed zijn voor 300 jobs.         

Het nieuws is afkomstig van de krant Het Belang van Limburg. In het Limburgse Tessenderlo gaat de half iconische Zwarte Markt tegen de vlakte. Industrieel projectontwikkelaar Alinso, in handen van de familie van Jan De Clerck, bouwt er in de plaats een nieuw logistiek distributiecentrum van 60.000 m², goed voor een investering van 50 miljoen euro.

Alinso wordt geleid door Jan Junior De Clerck. Vader Jan koos al voor zijn eigen weg, deels weg van het tapijt, en die diversificatiepoltiek krijgt in Tessenderlo opnieuw gestalte. De Zwarte Markt werd in begin van de jaren tachtig opgestart in een voormalige fabriek van Philips waar autoradio’s werden gemaakt. Gunther Dierckx kocht de hallen en richtte er een grote tweedehandsmarkt in met een enorm aanbod en lage prijzen. Voor de 1.300 standhouders was het een mooi verkoopkanaal. In 2020, na 37 jaar activiteit, hield Gunther Dierckx het voor bekeken, ook al na drie maanden verplichte coronasluiting.

Volgens Het Belang van Limburg zal het nieuwe logistieke centrum van de familie De Clerck tegen 2023 operationeel zijn. Alinso is een onderdeel van de Domo groep en actief in Roemenië en België.