Nieuws West-Vlaanderen Jan Demey (consultancybedrijf Hict) sluit Kempense Kerteza in de armen

Jan Demey (consultancybedrijf Hict) sluit Kempense Kerteza in de armen

Jan Demey (consultancybedrijf Hict) sluit Kempense Kerteza in de armen

BRUGGE – Bruggeling Jan Demey, stichter en bezieler van het hoog aangeschreven medisch consultancybedrijf Hict, heeft met het Kempense Kerteza uit Kasterlee een integraal samenwerkingsakkoord gesloten. Beide partijen werkten op ad hoc basis al regelmatig samen, en gaan nu een stap verder met de bedoeling hun dienstverlening aan de gezondheidssector verder uit te breiden en uit te diepen. De organisaties blijven hun eigen identiteit en focus behouden, maar zullen nauwer samenwerken op structureel, strategisch en projectmatig vlak. Door de uitbreiding bestaat de nieuwe bedrijfsfamilie nu uit 42 healthcare consultants, aangevuld met een netwerk van 120 geassocieerde consultants en experts, die samen goed zijn voor een gezamenlijke omzet van 5,5 miljoen euro en ongeveer 350 voltooide projecten per jaar.

Hict bouwt als healthcare consultancy bedrijf haar expertise uit in binnen- en buitenland, met als missie gezondheidssystemen te verbeteren vanuit diverse invalshoeken. De focus van Hict op consultancy projecten blijft behouden, maar wordt via de samenwerking met Kerteza qua expertise versterkt in specifieke domeinen van de gezondheidszorg, zoals onder andere op vlak van zorginstellingen, ziekenhuizen, zorgprocessen, labo, kwaliteitsmanagement, normering en accreditatie. Kerteza biedt aan Hict ook de mogelijkheid om versneld, en met diepgaande kennis van de sector, de Nederlandse markt te ontwikkelen.

Bewezen meerwaarde

Toen Jan Demey de kans kreeg om Kerteza toe te voegen aan de familiale holding JuSimAr, was de weloverwogen keuze om de 2 bedrijven samen te voegen en sterker te maken op gebied van adviesverlening in de gezondheidssector snel gemaakt.

De meerwaarde van de samenwerking uit zich in de snellere en ruimere geografische groei, de complementariteit van expertise om klanten bredere en diepgaandere kennis te kunnen bieden, en een diversificatie van de dienstverlening. Dit laatste vertaalt zich onder meer in het verder ontwikkelen van de aanwezige interim-management diensten en het verlenen van kennisoverdracht door opleidingen, naast de bestaande projectmatige consulting en adviesverlening. Op deze manier kunnen beide organisaties elkaars sterktes aanvullen, en zal de synergie dus leiden tot ruimte voor innovatie, schaalgrootte en stabiliteit en groeikansen voor onze klanten, partners en medewerkers.

Alles kan beter

Kerteza levert toegevoegde waarde op strategisch, organisatorisch en commercieel terrein en begeleidt laboratoria en zorginstellingen bij uitdagende projecten. “Dankzij de samenwerking met Hict is onze expertise nog groter en nog sterker geworden”, laat het Kempense bedrijf weten bij monde van CEO Patrick Corstiaans. “Enerzijds betekent dit een strategische groei en anderzijds kunnen we door onze kennis te delen samen onze klanten én partners alleen maar helpen met een verdere ontwikkeling.”

Voor Jan Demey is één zaak duidelijk: toegevoegde en toepasselijke waarde brengen naar de gezondheidssector kan enkel door innovatie, specialisatie en ervaring. “Door het samenbrengen van Hict en Kerteza in één familie beantwoorden we aan deze uitdagingen in de sector”, zegt Jan Demey. “Ervaring door een ruimere markt (geografisch en functioneel) te bereiken, specialisatie door met meer consultants en experten dieper op huidige en toekomstige vraagstukken in de gezondheidssector te kunnen werken. Innovatie maken we verder mogelijk door onder andere binnen de nieuwe holding – die enkel gericht is op de gezondheidssector – ruimte te creëren voor onderzoek, innovatie en participatie in nieuwe initiatieven. Met deze volgende stap in de groei van beide bedrijven creëren we ruimte voor groei en ontwikkeling voor onze medewerkers, onze klanten en partners.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.