Jambon opent FT 24

Jan Jambon maakt kennis met Kortrijkse leer-app van de toekomst

KORTRIJK - Voor zijn eerste bezoek in het kader van de tiendaagse Vlaamse technologiebeurs FTI trok Jan Jambon het voorbije weekend naar Kortrijk, waar hij onder meer kennis maakte met het onderwijs van de toekomst. Zo lanceerde de Vlaamse minister-president officieel de nieuwe leer-app van de toekomst, een product van Signpost, het bedrijf van de Kortrijkse ondernemer Arne Vandendriessche.   

Tien dagen lang kan iedereen deelnemen aan de belevingsexpo’s van Flanders Technology & Innovation. Het eerste weekend groeide alvast uit tot een succes qua aantal bezoekers.

Jan Jambon kwam in Kortrijk kennismaken met de Studytrainer, een app die leerlingen bijles geeft over wiskunde, Nederlands en wat al niet meer. Studytrainer wordt op de markt gebracht door de educatieve uitgeverij Lernova, een dochterbedrijf van Signpost. Signpost heeft zich als missie gesteld om het onderwijs maximaal te digitaliseren en is met zijn aanbod bijzonder succesrijk in eigen land maar ook in Europa.

Goed rapport

Studytrainer is een leer-app met AI waarmee het veilige, gepersonaliseerde studiehulp mogelijk maakt. Dit voor het eerst volledig op maat van de Vlaamse minimumdoelen en leerplannen. Toets of examen? In tegenstelling tot wat je uit ChatGPT krijgt kan je hier wel zeker zijn dat het juist is.

Cedric Koslowski, CEO van Lernova, verwoordt het als volgt. "Quasi elke leerling heeft een smartphone en voor ouders is schermtijd één van de voornaamste zorgen, ondertussen zien we de nood naar bijles stijgen. Wij nemen als uitgeverij de handschoen op, een koekje van eigen deeg voor Big Tech, een hulp voor ouders en hun kinderen. Bij verslavende social media apps wordt de tijd die je erin investeert omgezet in reclame-inkomsten, je tijd in Studytrainer zet je om in kennis en dus een goed rapport."

Safety first

Studytrainer is gebouwd op de lesinhoud van educatieve uitgeverij Lernova. Een combinatie van interactieve en visuele elementen, lesvideo's en tekst. Duizenden leerkrachten en tienduizenden leerlingen zetten die lesinhoud dagelijks in ruim 30% van alle secundaire scholen in. Die lesinhoud die volledig conform de Vlaamse minimumdoelen en leerplannen werd ontwikkeld dient meteen als veiligheidsbarrière voor de generatieve AI.

Studytrainer versterkt de inhoud met de kracht van AI en maakt ze rechtstreeks toegankelijk in een handige en veilige app. Die artificiële intelligentie speelt in Studytrainer op verschillende vlakken een rol. De inhoud wordt gepersonaliseerd, afhankelijk van jouw niveau krijg je meer of minder, gemakkelijker of moeilijkere inhoud.

Een integratie met Microsoft en Openai en het hertrainen ervan op alle lesmethodes van Lernova zorgt dat leerlingen vragen kunnen stellen over hun lesinhoud. Gebruikers van Studytrainer beantwoorden ook automatisch gemaakte open vragen en krijgen meteen gerichte feedback die door AI gegenereerd werd.