Savaco robbe-jens-en-tom-van-stagiair-naar-collega-nl

Jarige Savaco groeit al drie decennia als kool

KORTRIJK - Uitgerekend in het jaar dat Savaco zijn dertigste verjaardag viert, mag de IT-dienstverlener 30 nieuwe collega’s welkom heten. Naast twee overnames en 30 extra aanwervingen op een jaar tijd, bevestigt Savaco nog maar eens de ambitie om te blijven groeien. Savaco is het levenswerk van Carl Sabbe en Rik Vandemoortele. Als full service IT-dienstverlener is Savaco goed voor een omzet van 37 miljoen euro en telt het in zijn rangen ruim 200 hooggekwalificeerde en enthousiaste medewerkers. Savaco, dat sinds enkele jaren onder Nederlandse vlag vaart, heeft een uitgebreide portefeuille aan gerenommeerde klanten in de industrie en de dienstensector.

In 2021 werd Savaco 30 jaar. Sinds de oprichting door Carl Sabbe en Rik Vandemoortele is Savaco in deze drie decennia uitgegroeid tot een gerenommeerde IT-topspeler met een lokale anker in Kortrijk, en ondertussen ook met uitvalbasissen in Poperinge, Gent, Drongen en Leuven. Sinds de start is Savaco's portfolio aan digitale oplossingen ferm aangedikt. Zo groeide het aanbod de voorbije jaren spectaculair met onder andere de toevoeging van industriële Internet of Things-toepassingen, data analytics en CRM-oplossingen. Ook het aanbod op het vlak van cloud en infrastructuur, cybersecurity en de moderne werkplek (Microsoft 365) werd de actieradius alsmaar verruimd. Deze sterke groei in portfolio vraagt vanzelfsprekend ook om extra collega's.

Typisch DNA

Dankzij het samengaan met IT-Care, Atri Services en Thrives werd extra expertise aan boord gehaald en groeide Savaco zo verder in vrouw- en manschappen. Maar er werd ook intensief ingezet op organische groei: het HR-team ging elke dag vol enthousiasme op zoek naar extra collega's met het geknipte Savaco-DNA. Het resultaat? Savaco mocht op de eerste dag van december zijn 30ste aanwerving van 2021 afklokken. Arne Vanroose, talent recruiter, is trots: "We zijn blij met het talent dat we konden aantrekken. Deze groei in aantal medewerkers zorgt niet alleen voor meer mogelijkheden in carrièreontwikkeling voor alle collega's, maar zorgt er ook voor dat we onze klanten nog meer en beter kunnen ondersteunen bij hun digitale uitdagingen."

Kansen voor jong talent

Zoals elk jaar is een niet te versmaden aandeel van de aanwervingen jong technisch geweld, vers van de hogeschool- of universiteitsbanken gerekruteerd en klaargestoomd voor een boeiende IT-carrière. Savaco wil hiermee ook het jonge, gemotiveerde talent volop kansen geven om zich in een hoogtechnologische omgeving verder te ontwikkelen.
"Dit jaar zijn er maar liefst 12 young potentials bij Savaco aan boord gekomen", aldus talent recruiter Arne Vanroose. "We schrijven dit succes graag toe aan onze intensieve campusrekrutering en ons sterk stageaanbod waarbij we de lat graag hoog leggen en jongeren echt uitdagen. Zo slagen we erin om high potentials aan te trekken. Ook ons aanbod aan continue opleidingen, doorgroeitrajecten en onze dynamische bedrijfscultuur wordt sterk gesmaakt."
Ook in 2022 is Savaco vast van plan om verder te groeien. "Momenteel staan nog zo’n 20 vacatures open", aldus stelt HR-manager Sigirid Van Belle. "We blijven dus intensief op zoek gaan naar extra IT-professionals. Geen evidentie gezien de huidige arbeidsmarkt, maar met ons uniek Savaco-DNA beschikken we toch wel over sterke troeven."

 

Als full service IT-dienstverlener realiseert Savaco een omzet van €37 miljoen en beroept zich hiervoor op de expertise van ruim 200 hooggekwalificeerde en enthousiaste medewerkers. Savaco heeft een uitgebreide portefeuille aan gerenommeerde klanten in de industrie en de dienstensector.