JCI 2023 (1)

JCI maakt drie kandidaten bekend voor de Jonge West-Vlaamse Ondernemer

ROESELARE - Ondernemen is topsport. Vanuit die overtuiging kiest JCI elk jaar de meest beloftevolle Jonge West-Vlaamse Ondernemer. De selectie werd zopas bekend gemaakt, waarbij drie kandidaten werden weerhouden. In het voorjaar van 2024 volgt de verkiezing op een gala avond die steeds meer aan populariteit wint. JCI is een internationaal netwerk van jonge mensen die geloven in de meerwaarde van ondernemerschap.

Afgelopen dinsdagavond vond de bekendmaking plaats van de finalisten voor de award van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2024. Dit gebeurde op het hoofdkantoor van Sunday te Roeselare, bij Steven Callens die zelf enkele jaren geleden de fel begeerde award als winnaar van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer in ontvangst mocht nemen.  Tijdens deze avond werden de drie finalisten één voor één voorgesteld onder professionele begeleiding van Ann Wauters. Want ondernemen is nu éénmaal een echte topsport. De finalisten zullen het in maart 2024 tegen elkaar opnemen om de award van West-Vlaamse Jonge Ondernemer in de wacht te slepen.

De award show zal plaats vinden op donderdag 14 maart 2024 in het casino van Knokke-Heist. Tijdens  het gala event zal de opvolger bekend gemaakt worden van Tineke Serru  van Extra Power uit Beernem, de winnares van de prestigieuze award van vorig jaar. Tijdens de award show wil JCI haar netwerk verruimen en de ondernemingszin van jonge ondernemers extra onder de aandacht te brengen.

De drie finalisten zijn Pauline D'Haenens van Mon Dada uit Harelbeke, Thibault Renson (Prado, Veurne) en Vincent Theunynck (Vintecc, Roeselare). Drie prima keuzes. Pauline D’Haenens runt met Mon Dada een bedrijf met toonaangevende handmade en natuurlijke luxegeurkaarsen. Mon Dada exporteert zijn aanbod wereldwijd. Thibault Renson maakte van Prado een innovatieve speler door verlichting en ventilatie te verwerken in designproducten. Vincent Theunynck tot slot brengt slimme software- en A.I.-oplossingen op de markt met als doel de industrie competitiever, innovatiever en duurzaam te maken.

De komende maanden zullen de finalisten een volledig traject afleggen met onder andere het volgen van masterclasses. Zij zullen daarbij begeleid worden door diverse experts. De voorrondes worden georganiseerd op provinciaal niveau. De winnaar van de West-Vlaamse award stoot door naar de finale van de Vlaamse award.