JCI 23

JCI maakt vier finalisten bekend voor de West-Vlaamse Jonge Ondernemer

KORTRIJK - In de kantoren van Titeca op Hoog Kortrijk, heeft JCI de namen bekend gemaakt van de vier finalisten die in aanmerking komen om de titel West-Vlaamse Jonge Ondernemer in de wacht te slepen. Op donderdag 30 maart wordt dan de opvolger bekend gemaakt van Steven Callens (Sunday) die vorig jaar de fel begeerde award in de wacht sleepte. JCI wil met dit concours het jonge ondernemerschap zoveel mogelijk stimuleren aan de hand van inspirerende voorbeelden. JCI West-Vlaanderen heeft 350 leden verspreid over 14 afdelingen.   

JCI is overtuigd dat het ook dit maal vier bijzonder sterke sterke finalisten in de arena stuurt. De erelijst uit het verleden liegt er in elk geval niet om dat het hier om een hoog aangeschreven competitie gaat.

De vier geselecteerden voor de editie 2023 zijn Tineke Serru (Extrapower, Brugge), Caroline Vercauteren (Bonmush, Ieper), Jonathan Goderis (Keypoint, Oostende) en Maxim Lambert (Petit Baron, Nieuwpoort). Twee jonge dames en twee jonge heren dus, elk met hun verdiensten als 'Jonge Turken'. Extrapower is een energiebedrijf gespecialiseerd in de engineering en de bouw van op maat gemaakte fotovoltaïsche systemen. Bonmush brengt veggie producten op de markt op basis van oesterzwam. Keypoint heeft een concept ontwikkeld dat het leven van syndici en vaklui uit de bouw beduidend gemakkelijker maakt. Petit Baron tot slot brengt wafels en pannekoeken tot bij de grootwarenhuizen.

Een professionele jury, waarin onder meer Beaulieu CEO Pol Deturck zal zetelen alsook ook een vertegenwoordiger van Made in West-Vlaanderen, beoordeelt alle kandidaten op hun mérites. Vier criteria zullen daarbij doorslaggevend zijn: individu, gemeenschap, internationalisme en business. Vier parameters die JCI hoog in het vaandel draagt. De gala avond (30 maart, Kortrijk Xpo) is er eentje om niet te missen. Meer info via www.wvljo.be