Vandecasteele J 24

Jelle Vandecasteele (interieur architectenbureau Cobras) wil samen met andere bedrijven ‘Belgian Quality Design Collective’ lanceren

KORTRIJK - Na enkele prospectiereizen naar de Big Apple haalde Jelle Vandecasteele (links op de foto) niet alleen contracten binnen bij de Belgische community ter plaatse. Hij denkt ook in marketingtermen en out-of-the-box, verder dus dan zijn eigen belang. Zijn droom? EenĀ  Belgian Quality Design Collective oprichten met enkele designbedrijven.

De eerste verkennende gesprekken hebben inmiddels al plaats gevonden. "Ik zou graag met gelijkgestemde ondernemers uit de creatieve wereld een gezamenlijk verhaal schrijven op de internationale markt", aldus Vandecasteele. "West-Vlaanderen en Vlaanderen hebben genoeg potentieel."

Zelf haalde hij na twee prospectiereizen naar New York, ter plaatse ook al projecten binnen. De handelskamer Belcham toonde interesse om haar bestaande kantoorruimte een nieuw gezicht te geven, net als het lokale kantoor van FIT en bedrijven met Vlaamse roots.

Met zijn kantoor Cobras brengt hij zijn hoogst eigen visie op kantoorinrichting. Te weten: people, design en build op een kwalitatieve manier met elkaar verenigen. De referentielijst van Cobras laat zien dat dit aardig aanslaat. "Belangrijk is wel dat de focus van onze projecten nog steeds op Vlaanderen ligt", aldus Jelle. "Hier liggen onze fundamenten en onze roots. We blijven ons daar uiteraard ook voor inzetten. En wat het buitenland betreft? We zetten de deur breed open, want de zaken  gaan er sneller, van die indruk kan ik mij niet ontdoen."