jeroen-van-raemdonck-1-scaled

Jeroen Van Raemdonck schrijft boek met ChatGPT

BEERNEM - Kan ChatGPT ook boeken schrijven? Met die vraag ging de zaakvoerder van het West-Vlaamse digitale marketingbureau Varamedia, Jeroen Van Raemdonck, aan de slag. Hij nam de uitdaging aan om te zien of ChatGPT in staat was om een volledig boek te schrijven dat ook zou verkopen op Amazon.

Het resultaat van deze ambitieuze onderneming is nu beschikbaar onder een fictieve naam op alle Amazon-websites wereldwijd: “Elon Musk: Inspiration for living rich”. Je kunt het zowel als ebook als in gedrukte vorm aanschaffen voor een symbolische prijs.

Alles samen duurde het ongeveer anderhalf uur om dit volledige boek te schrijven van A tot Z, inclusief voorwoord, nawoord, een stuk over de auteur een midden en een besluit. Het boek werd inmiddels al 2 keer verkocht aan onder meer een Japanner op de Japanse website van Amazon. Het boek kreeg een review van 5 sterren.

Het boek wordt binnenkort terug offline gehaald aangezien het slechts een test betreft. Maar deze oefening toont aan dat de verandering die ChatGPT brengt op het gebied van content creation niet te onderschatten is.

info: https://www.varamedia.be