Nieuws West-Vlaanderen Joe Lano (Lano) zoekt kapitaal voor overname in de Hexagoon

Joe Lano (Lano) zoekt kapitaal voor overname in de Hexagoon

Joe Lano (Lano) zoekt kapitaal voor overname in de Hexagoon

HARELBEKE – De Harelbeekse tapijtgroep Lano, is ook een sterke speler als het kunstgras gaat, en dat via het filiaal Lano Sports. In die specifieke markt heeft CEO Joe Lano nu zijn oogje laten vallen op de Franse kunstgrasproducent Exelgreen. Nu nog het geld bijeen krijgen.

Joe Lano heeft zijn interesse in Exelgreen zelf bevestigd via de media. De krant de Standaard deed de interesse eerst nog af als een sterk circulerend gerucht. De CEO zegt nu dat hij ook zoekt naar een externe geldschieter om de karwei te klaren. Joe Lano wil naar eigen zeggen vers kapitaal om de overname te financieren, maar ook om sterker te staan in een sector waar de consolidaties nog volop aan de gang zijn (denk aan de recente overname van een groot deel van Balta door het Britse Victoria).

Lano heeft zich met zijn innovatieve aanpak als een hele reputatie opgebouwd in de kunstgrassector. De overname, en integratie van Exelgreen, zou Lano nog sterker maken in een nichemarkt die nog altijd groeit. “Het zou goed zijn voor ons bedrijf”, zo meldt Joe Lano de voorbije dagen in een schrijven aan zijn personeel. “Het zou ons toelaten de productie die nu in het buitenland gebeurt, naar West-Vlaanderen over te brengen.”

Referenties zat

In de markt van kunstgras heeft Lano met Lano Sports referenties zat. Onder meer de bekende en gereputeerde voetbalclubs Manchester United en Chelsea klopten eerder al in Harelbeke aan.

Lano Sports is volgens de laatst beschikbare cijfers goed voor een jaaromzet van om en bij de 25 miljoen euro op jaarbasis, ofte bijna een vierde van het totale geconsolideerde plaatje (110 miljoen euro). In mei 2020 kondigde het bedrijf nog een nieuwe contract aan in de Britse markt van 10 tot 15 miljoen euro per jaar, en dat voor een looptijd van vijf jaar.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.