Hemelaere 21

Johan Hemelaere maakt het met zijn investeringsvennootschap Horatius waar als ‘Mijnheer tien procent’

KORTRIJK - Recent heeft Johan Hemelaere de balans opgemaakt van tien jaar Horatius Capital Partners. Horatius is een in 2013 opgericht investeringsfonds voor enkel bemiddelde beleggers maar het biedt jaar na jaar ook meer dan gemiddelde rendementen aan. "Trouw aan onze beleggingsstrategie kunnen we met een zekere fierheid melden dat het nettorendement over de voorbije tien jaar 119,73 % bedraagt", aldus meester belegger Johan Hemelaere.

 

 

Johan Hemelaere, gepokt en gemazeld in de financiële wereld, heeft van bij de opstart van zijn beleggingsfonds Horatius een eigen koers gevaren. Daarbij ging hij ook in het verre buitenland (zoals met het Braziliaanse Brazilagro) op zoek naar bedrijven met hoge rendementen op ingezet kapitaal. In eigen land zweert en dweept Hemelaere al een tijdlang met de Tessenderlo Group van Luc Tack. Hij zette de voorbije jaren ook fors in op het fonds Agri-LL-Invest dat belegt in landbouwgronden, een product waarvan de waarde blijkbaar hand over hand stijgt.

Veilige haven

Horatius werkt onafhankelijk. Het werpt zich op als een veilige haven voor financieel sterke beleggers. Het fonds biedt, aan de resultaten te oordelen, een lange termijn buffer tegen de inflatie, tegen manisch depressieve financiële markten of tegen al dan niet opgeklopte recessieberichten.

Het rendement van  grondstoffen zoals edele metalen zorgt er telkens opnieuw voor dat ook een neus wordt gezet aan het inflatiespook. Ook voor de komende tien jaar belooft CEO Johan Hemelaere dezelfde rendementen als in de voorbije tien jaar. Met periodieke nieuwsbrieven houdt hij zijn investeerders ook nauwgezet en transparant op de hoogte van de markten en de markttendensen.

Johan Hemelaere heeft recent zijn dochter Lana in het management van Horatius Capital Partners binnengebracht. Ze heeft de functie van COO opgenomen. Voordien was ze aan de slag in Londen bij het ‘hefboombedrijf’ Studenthomes.