Nieuws West-Vlaanderen Jonge wereldreizigers openen nu een coworking place in Brugge

Jonge wereldreizigers openen nu een coworking place in Brugge

Jonge wereldreizigers openen nu een coworking place in Brugge

BRUGGE – In Brugge heeft Bora Coworking zijn deuren geopend. Initiatiefnemers zijn twee jonge dynamische ondernemers,  Justin Vandenbunder en Laurence Uvin. De twee zwierven na hun internationale business studies de wereld rond en streken zelfs een heel jaar neer in Australië. Het is daar dat ze inspiratie haalden voor hun project. “We zijn ervan overtuigd dat je het best werkt als je je comfortabel en goed voelt”, zegt Laurence. “Zoals thuis, maar dan beter. Zonder de was of andere afleidingen. Dat merkten we ook op onze reizen.”

Eigenlijk zouden ze de deuren voor de zomer opengooien. Maar corona stak daar een stokje voor. “Niet erg”, legt Justin uit, “want zo kregen we tijd om het concept nog meer te optimaliseren en te denken aan alle voorzorgsmaatregelen.” In coronatijden een co-working space openen, is dat een goed idee? “Vooral nu is dat een goed idee”, zegt Laurence Uvin met grote overtuiging. “De sociale isolatie van afgelopen jaar weegt op solo-entrepreneurs. Het is tijd om weer wat perspectief te bieden en mensen samen te brengen. Wij zorgen voor een inspirerende, duurzame en sociale ruimte en nemen alle voorzorgsmaatregelen.”

Op dit ogenblik hebben al 12 co-workers ingetekend. De totale capaciteit bedraagt 46 werkplekken, maar in coronatijden zet Bora Coworking een stop bij 32 mensen om de nodige afstand te kunnen bewaren.

Duurzame en moderne aanpak

Bora Coworking ging bewust op zoek naar een werkplek even buiten Brugge. “Er zijn al veel coworking spaces in Gent, Antwerpen of Brussel, en wij zijn ervan overtuigd dat Brugge evenveel troeven heeft”, denkt Laurence Uvin.”We hechten veel belang aan een goede community en kwaliteitsvol leven.”

Naast de gebruikelijke flexplekken, vergaderzalen en vaste burelen, onderscheidt de nieuwe werkplek zich door een aantal fascinerende troeven. Zo is er de vlotte bereikbaarheid en de grote tuin. Voor de jonge starters moest de werkplek duurzaam zijn zowel wat de bouw als de werking betreft. Zo werd voor duurzame materialen en zonne-energie gekozen en ligt bij de werking het accent op minimal waste. De kantoren zijn ruim, licht en voor de drukke bellers zijn er mooie geïsoleerde phone booths. De millenials hechten veel belang aan een goede balans tussen werk en leven, body en mind. De werkplek moet huiselijk én inspirerend zijn, vinden Justin en Laurence.

Samen dingen doen

De eventruimte is ook te huur voor productlanceringen, incentives, opleidingen en recepties enzovoort. “We plannen ook activiteiten en opleidingen voor onze coworkers en andere ondernemers op het gebied van sales, marketing en finance”, zegt Justin nog. “Maar we zorgen ook voor de gezondheid. Naast de yogasessies nemen we de coworkers mee in het natuurgebied Polderwind hier vlakbij. Als corona ons iets heeft bijgebracht, dan is dat toch dat de natuur en frisse lucht ons mentaal en fysiek fit houdt.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.