Nieuws West-Vlaanderen Joris Ide laat nieuwe wind waaien door zijn Knokse hotel

Joris Ide laat nieuwe wind waaien door zijn Knokse hotel

Joris Ide laat nieuwe wind waaien door zijn Knokse hotel

KNOKKE – In afwachting van een heropening van de horeca, bereidt Joris Ide zich nu al voor op wat komen gaat. Zijn Knokse hotel Lebeau is al maanden gesloten, maar Ide kijkt naar de toekomst en geeft zijn hotel Lebeau, in het Zoute, in concessie. Ide blijft wel eigenaar. Dat meldt de website van de kustgemeente.   

Hotel Lebeau 19 is de nieuwste aanwinst van het ondernemersduo Karel Coudyser (48) en Wim Dereu (54). In hartje Zoute zullen ze het villahotel van de familie Ide verder uitbouwen. Naast 26 moderne, comfortabele kamers pronkt het project met een luxe brasserie en een groot zuidgericht terras met waanzinnig mooi zicht op de ongerepte natuur. Na het Zoutestrand 19, Put 19 en The Nighteen is Hotel Lebeau 19 de vierde parel aan de  kroon van ondernemers Karel Coudyser en zijn kompaan Wim  Wim Dereu.   “Enkele maanden  geleden contacteerde Joris Ide ons met de vraag of wij zijn hotel wilden runnen”, aldus Karel Coudyser. “Dat was een voorstel waar we niet lang hoefden over na te denken want dit is een schitterend project.”

Van last naar plezier

In 2015 nam Joris Ide het Golfhotel over van de familie Hemelaere, waarna het hotel in een nieuwe setting en na een grondige facelift de deuren opende. “Maar het spreekwoord ‘schoenmaker blijf bij je leest’ is hier van toepassing”, grijnst Joris Ide. “Ons hotelproject was geschoeid op de formule  ‘kamer met ontbijt’ maar dit hotel heeft een  pak meer mogelijkheden. Onze groep heeft tientallen bedrijven maar we hebben geen benul van gastronomie en horeca. Dus zijn we maar op zoek gegaan naar een geschikte uitbater. Dit heeft geleid naar een deal met twee echte professionals die het beter zullen doen dan wij. Wat vroeger een last was, wordt nu een plezier dankzij de concessie aan de mensen van Put 19.”

 Nieuw elan

“In hartje Zoute zullen we het hotel van de familie Ide met veel respect verder uitbouwen”, zo laten de concessiehouders verstaan. “We creëren een prachtige brasserie, met bar en een zalig zuidgericht terras. Zowel passanten als hotelgasten kunnen genieten van ontbijt, lunch, apero, tappas, diner of pousse-café”, aldus Karel Coudyser.   “In samenwerking met OVS Decoratie en Vervarcke Interieur zorgen Vincent Van Laere en   Rik Ruebens voor een complete make-over van het gelijkvloers. Grote troef wordt ons rustgevend terras waar men heel de dag van de zon en de sfeer kan genieten. Vanaf 15 juli 2021 tekent Meubili voor een nieuwe en  luxueuze outdoor  beleving.”

Bieke Martens, de partner van Wim Dereu, neemt de uitbating van het hotel op zich. Ze krijgt assistentie van Mieke Roels. De vroegere crew blijft en wordt verdubbeld tot een team van 15 medewerkers. In de luxebrasserie zal  chef Jurgen De Proft het menu samenstellen, en dat zeven dagen op zeven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.