Deslee Jos 24

Jos Deslee geeft als mentor mee vleugels aan ambitieuze mentorbedrijf Ambits

WAREGEM - Het ambitieuze mentorbedrijf Ambits - dat zijn activiteiten vooral ontplooit in West-Vlaanderen - heeft een handvol nieuwe bestuurders aangetrokken. Het gaat om Frank Timmermans (ex-topkader bij Barco) , Ivan De Jonghe (ex-Henckel) en de West-Vlaamse investeerder Jos Deslee. Met hun komst wil Ambits een versnelling hoger schakelen op zijn groeipad.    

Jos Deslee bouwde in een eerder leven zijn familiebedrijf uit tot een wereldspeler in de sector van matrastextiel. Vandaag legt hij zich toe op investeringen en is hij vooral actief als voorzitter, mentor en bestuurder.

“Voor mij is Ambits meer dan een organisatie", dixit de ervaren Deslee. "Het is een beweging, een platform dat perfect aansluit bij mijn waarden en mijn purpose. Het ondersteunen van Ambits betekent het ondersteunen van een duurzame toekomst, niet alleen in België maar ook daarbuiten.”

Consultancy maar dan anders

Ambits, een project van stichter en CEO Gerrit Sarens, reikt businessmentoren aan om leidinggevenden te helpen excelleren. In tegenstelling tot een coach stelt een mentor niet alleen vragen, maar reikt hij ook antwoorden aan vanuit zijn/haar eigen ervaring. Sinds de oprichting in 2020 bouwde Ambits een diverse pool van 130 mentoren uit. Zij begeleidden ondertussen meer dan 90 bedrijven in totaal. De meerderheid in West-Vlaanderen.

De individuele mentorprogramma’s zijn gericht op first-time managers, middle managers, topmanagers en ondernemers. Er zijn ook aanbiedingen voor teams en groepen.

foto: © Stella P. – Amélie de Wilde