Verdonck2024

Jos Verdonck (Verdonck Professional Partners) geeft zijn HR-bedrijf een 3.0-impuls

MENEN - Als geen ander timmert Jos Verdonck al 35 jaar aan de weg in de sector van de HR. Hij startte in 1989 met zijn eigen kantoor dat zich toelegde op de meest uiteenlopende facetten van selectie en rekrutering. Verdonck Professional partners is inmiddels uitgegroeid tot een evergreen in zijn sector. Vandaag pakken bestuurders Jos Verdonck en Maarten Ghesquiere ook uit met hun visie op de toekomst om hun HR-bedrijf een nieuwe impuls te geven. Concreet wordt een nieuwe aandeelhoudersstructuur gecreëerd met ruimte voor de zoon, Ward Verdonck (master Handelswetenschappen, Staff & Organisation) én een business angel. Want: gouverner, c'est prévoir, toch?  

 

Stapsgewijs heeft HR-expert Jos Verdonck zijn eenmanszaak van toen laten groeien. De voorbije decennia mocht hij op zijn palmares en referentielijst grote namen uit de West-Vlaamse bedrijfswereld maar ook uit de non-profit sector schrijven. Gelijktijdig dacht hij ook aan de interne werking. Vijf jaar terug trok hij al Maarten Ghesquiere mee aan boord als vennoot en 'dauphin'. Vandaag wordt het kapitaal verder opengesteld voor zoon Ward die, naast Maarten Ghesquiere, ook 40 procent in de nieuwe structuur verwerft.

Externe zuurstof komt er van een business angel die instapt als 'ideaal klankbord'. Deze laatste verwerft 10 procent in de nieuwe holding VPP 3.0. "Zelf blijf ik zowel operationeel als op het niveau van het aandeelhouderschap meedraaien", zegt Jos Verdonck. "Maar ik wil en ik moet ook vooruit kijken naar het belang van onze zaak op de lange termijn. Vandaar deze constructie, waarbij ik als aandeelhouder evolueer van een meerderheid naar een minderheid (10 procent). In de toekomst (2029) zullen Maarten en Ward dan elk 50 procent van de zaak in handen hebben. Dit betekent continuïteit en verjonging. "

Dé HR-referentie voor West-Vlaanderen

De bescheiden Jos Verdonck toont zich best ambitieus als het over zijn zaak gaat. Hij windt er geen doekjes om: "Met VPP willen wij dé HR-partner zijn voor organisaties die maximaal willen investeren in hun ‘human capital’ zegt hij met pretoogjes.

"In deze sector willen we vooral ook anders zijn.” stellen Maarten en Ward. "Wij geloven minder in unilaterale dienstverlening als leverancier maar des te meer in het opzetten van constructieve partnerships met de klanten die we willen dienen. Dit betekent concreet dat we op zoek gaan naar een match met bedrijven, waarbij wij ons bereid tonen om ons helemaal in het DNA van de organisatie  in te leven. Volgens de formule : 1+1 = 3 bouwen wij aan langetermijnrelaties waarbij wij vanuit onze HR-expertise mee evolueren met de noden van onze opdrachtgevers."

Verdonck Professional Partners biedt als volslagen onafhankelijke speler en houder van de hoog aangeschreven RSS-kwalificatie, de hele pleiade aan diensten aan rond drie pijlers: instroom, retentie en organisatie-advies. Het geeft een professionele invulling aan instroomopdrachten, psychologische screening & assessment, onder meer bij aanwervingen, jobrotatie en interne doorgroei, samenstelling van managementteams en HR-advies bij familiale opvolging, fusies en overnames.

Nog dit: later dit jaar verhuist het kantoor van Verdonck van Menen naar een modern bedrijvencentrum in regio Kortrijk.