OpenJL_JosephLebon__DSCF4019_TR05 20190122 Roeslaere, Belgie. Joseph M. Lebon ceo van ALLIA verzekerings makelaar.

Joseph Lebon verzekert zijn verzekeringsgroep van een zekere toekomst

ROESELARE - Het Roeselaarse AlliA, de tweede grootste Belgische onafhankelijke verzekeringsmakelaar, neemt de Oost-Vlaamse makelaarsgroep Assumax uit Waasmunster over. Joseph Lebon, senior en junior, verwelkomen hiermee 35 nieuwe medewerkers en verstevigen daarmee significant hun positie op de bedrijvenmarkt.

Het fusiebedrijf zal goed zijn voor ruim 410 miljoen euro aan premie omzet, waarbij Assumex bijdraagt voor 50 miljoen. Voor de nieuwe groep zijn 245 mensen actief zijn. AlliA dekt met daarmee de hele Belgische markt af via liefst acht kantoren. Ook in het buitenland (Luxemburg, Congo) is AlliA actief. 

AlliA - het makelaarsbedrijf van de familie Lebon - kent al jaren een sterke en continue groei. Joseph M. Lebon was een van de eerste verzekeringsmakelaars die zich specialiseerde in de bedrijvenmarkt, waardoor voldoende schaalgrootte kon worden ontwikkeld. "In een steeds complexere omgeving hebben verzekeringsmakelaars die gespecialiseerd zijn in specifieke niches inderdaad een hoge toegevoegde waarde", aldus Joseph Lebon senior. "Dit is het ideale actieterrein voor een onafhankelijke makelaar, tenminste als deze voldoende schaalgrootte bereikt. Dit is precies wat de grote compatibiliteit van deze twee verzekeringsmakelaars maakt. De overname van de Assumax-groep door AlliA opent de weg naar een zeer vergevorderde specialisatie op elk gebied voor de bedrijven."

Samen sterker

De Assumax-groep bestaat al meer dan 20 jaar. De premieomzet bedraagt ongeveer 50 miljoen euro. De Oost-Vlaamse groep is goed vertegenwoordigd in het bedrijvensegment in Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Rond de eeuwwisseling was er een grote vraag vanuit het bedrijfsleven naar verzekeringen voor de bescherming van de materiële en financiële activa en de bescherming van de bestuurders, de directeurs en managers. Assumax heeft een ​​snelle groei gemaakt in deze markt, en wist zich daarnaast ook sterk te specialiseren in verzekeringen voor de bouwsector.

Na een grondige strategische oefening achtte (de niet onbesproken) eigenaar Koen Blijweert van Assumax de tijd rijp voor aansluiting bij een grotere groep.

Geen onbekenden

De Assumax-groep en AlliA kenden elkaar relatief goed. In het verleden waren er al contacten en aan gelijkenissen tussen de twee groepen ontbreekt het niet. Niet alleen in termen van markten en producten, maar ook en vooral in termen van bedrijfsfilosofie en cultuur. De twee bedrijven hanteren een filosofie die medewerkers in staat stelt een zeer hoog competentieniveau te ontwikkelen en die medewerkers tegelijkertijd een diepgaande interesse moeten bijbrengen in alle aspecten van de klant.

Assumax en AlliA bieden samen een zeer breed scala aan verzekeringen aan : bedrijfsschade, burgerlijke aansprakelijkheid, arbeidsongevallen, transport en zeevracht, employee benefits, auto en wagenparken, alle bouwplaats risico's, financiële risico's, cyber, herverzekeringen, kredietverzekeringen, enzovoort.

Internationaal netwerk

AlliA maakt als aandeelhouder ook deel uit van Assurex Global, 's werelds grootste netwerk van onafhankelijke verzekeringsmakelaars, en komt daarmee op voor de belangen van haar klanten over de hele wereld. AlliA is de exclusieve service provider voor België en Luxemburg van grote namen zoals Arthur J. Gallagher (4e grootste speler ter wereld), de Verspieren-groep (4e grootste speler in Frankrijk) en van de Funk Gruppe ( onafhankelijke broker in Duitsland). “Dat netwerk is een opmerkelijk medium om bedrijven te begeleiden bij hun internationale expansie", vindt Joseph Lebon. "Dit is een mooie toepassing van het think global, act local-principe."

foto: Joseph Lebon/AlliA