AlliA Devriendt

Joseph M. Lebon trekt ‘big shot’ Wouter Devriendt (ex-Dexia) aan als CEO van AlliA

ROESELARE - Het Roeselaarse verzekeringsbedrijf AlliA van de familie Lebon heeft gewezen bankier Wouter Devriendt aangetrokken als CEO. 'Big shot' Devriendt is een Kortrijkzaan en was eerder aan de slag als topman bij Dexia en ABN Amro en als bestuurder bij topbedrijven. 

AlliA werd in 1979 opgericht door Joseph M. Lebon als een internationale en onafhankelijke insurance broker met de focus op B2B. Jaar na jaar groeide de portefeuille. Sinds 2023 wordt AlliA mee ondersteund door de pan-Europese investeringsgroep Apheon. De basisstrategie is er een van buy-and-build. Dit leidde niet alleen in België naar een reeks overnames, maar ook naar een bijzondere expansie en marktpositie in Luxemburg en Zwitserland.

Met Wouter Devriendt haalt AlliA ervaring en pakken expertise aan boord. Wouter Devriendt zal de zaken als CEO operationeel aansturen, terwijl Joseph M. Lebon als voorzitter van de raad van bestuur zijn rol zal blijven spelen.

Als onafhankelijke verzekeringsbroker is het Roeselaarse AlliA goed voor 'premium sales' van meer dan 700 miljoen euro.AlliA geeft werk aan 300 mensen, verspreid over tien kantoren in België, Luxemburg en Zwitserland.

foto: Mediahuis/De Standaard (archief)