Jumbo

Jumbo landt voor het eerste in West-Vlaanderen

ZEDELGEM - De Nederlandse retailer Jumbo, inmiddels ook wel bekend als wielersponsor, opent zijn eerste vestiging in West-Vlaanderen. Aan de investering is een grondige marktstudie vooraf gegaan. De keuze viel finaal op Zedelgem. Het laat zich raden dat het niet bij die ene vestiging zal blijven.

De Nederlandse supermarktketen Jumbo gaat verder met zijn expansie op de Belgische markt. De komende weken opent de retailer drie nieuwe supermarkten, waardoor de teller op elf winkels komt te staan.

In een persbericht kondigt de supermarktketen drie nieuwe winkelopeningen aan: op woensdag 30 juni opent Jumbo aan de Zavelstraat in Zonhoven, op woensdag 7 juli aan de Torhoutsesteenweg in Zedelgem en op woensdag 14 juli aan de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. Het is de eerste maal dat Jumbo West-Vlaanderen aandoet. De Nederlandse retailer handhaaft de eerder geformuleerde ambitie om op termijn honderd Belgische winkels te hebben. “Na het openen van onze eerste winkels hebben we gemerkt dat Jumbo ook in België aanslaat en dat Belgen openstaan voor onze én, én, én formule, waarbij we focussen op de beste service, buitengewoon groot assortiment en altijd lage prijzen”, aldus algemeen directeur Peter Isaac. “We willen op termijn naar zo’n honderd Jumbo winkels groeien en om deze ambitie te halen, zijn we actief op zoek naar geschikte locaties en medewerkers in heel Vlaanderen. Dankzij de opening in Zedelgem betreden we bovendien een nieuwe Belgische provincie en breiden we onze fanclub verder uit. Zo kunnen we in heel Vlaanderen mensen laten kennismaken met de Jumbo formule. Ik ben ervan overtuigd dat we hierin zullen slagen.”