Nieuws West-Vlaanderen JuuNoo haalt opnieuw vers kapitaal op

JuuNoo haalt opnieuw vers kapitaal op

JuuNoo haalt opnieuw vers kapitaal op

KORTRIJK – De beloftevolle Kortrijkse start-up JuuNoo, met vestiging op Evolis, haalt tijdens een tussentijdse kapitaalronde 500.000 euro op, nadat het bedrijf eerder ook al eens 1,5 miljoen euro ophaalde. JuuNoo maakt 100% circulaire wandmodules die er bovendien mooi uitzien. Ze kosten bij aankoop evenveel als een gewone wand, maar kunnen nadien opnieuw verkocht worden aan JuuNoo voor hergebruik, wat leidt naar een duurzame en goedkope oplossing. 

Niet alleen de coronacrisis doet de vraag naar circulaire wanden groeien. De Europese Green Deal zet fors in op meer circulariteit in de bouwsector. Vandaag is slechts 1 procent van alle traditionele wanden recycleerbaar, wat zo’n 2.350.000 ton afval per jaar veroorzaakt. Wanden nemen daarmee 15 procent van de totale berg bouwafval in.

Chris Van de Voorde, de ondernemer achter JuuNoo, wil van circulariteit de norm maken in de bouwsector, en is ervan overtuigd dat het opzetten van slimme business-modellen de enige manier is om dat te bereiken. Zijn grote drijfveer, zo zegt hij zelf, zijn zijn kinderen, tevens de inspiratie voor de naam van zijn bedrijf, die hij later recht in de ogen wil kunnen kijken.

JuuNoo haalde al heel wat mooie referenties binnen. In de nieuwe Multi/Brouckère-toren in Brussel, een werf momenteel, staat een mooi pilootproject van JuuNoo. Whitewood, de eigenaar van de toren, wil hiermee onder meer architecten inspireren om gebruik te maken van circulaire wanden bij de afwerking van de nieuwbouw.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.