Vandenberghe Karine boek

Karine Vandenberghe schrijft boek over mode- en toverwoord ESG

BRUGGE - ESG is een modewoord, zoveel is zeker. Environmental, social and governance: elk bedrijf doet er goed aan om bij de sleutelwoorden langer stil te staan. De Brugse Karine Vandenberghe heeft zich de voorbije opgewerkt tot een experte in de materie, die veel adviezen verstrekt aan bedrijven. Ze schreef nu een boek over ESG. "In zeven stappen naar winst in duurzaamheid." 

Vandaag is duurzaamheidsverslaggeving een verplichting voor beursgenoteerde bedrijven. Vanaf 2025 geldt die verplichting ook voor grote bedrijven, met een omzet van 40 miljoen euro of mer, 20 miljoen balanstotaal en 250 medewerkers. Zegt Karine Vandenberghe: "Voor veel bedrijven is het dus lang geen ver-van-mijn-bed show meer. Milieu, sociaal beleid en bestuur iedereen krijgt ermee te maken. Daarbij draait het niet alleen om klimaatmaatregelen maar ook om een veilige werkomgeving, diversiteit en om een manier van leiding geven."

Alles kan aangeleerd worden, dus ook ESG. Karine Vandenberghe toont de weg hogerop. Het boek wil vooral een praktische gids zijn om niet alleen betere financiële resultaten neer te zetten maar ook een positieve invloed te hebben op milieu, samenleving en het welzijn van medewerkers. Praktische cases tonen hoe het wel of niet moet.

Karine Vandenberghe is gewezen HR-directeur bij DPG Media (HLN, VTM) en KPMG. Ze was in een eerder leven ook voorzitter van Amnesty International.

info: boek uitgegeven bij Lannoo Campus