Emmers KarolienJOrisPodcastbusje

Karolien Emmers begint podcastreeks met vooraanstaande managers van familiebedrijven

BRUGGE - In de nieuwe podcast  ‘Over de appel en de boom’ polsen het Brugse creatieve brein Karolien Emmers (Studio Kemmers) en Limburger Joris Evens naar wat het met een mens doet om deel uit te maken van een familiebedrijf. Zo geven de wakkere leiders van Vlaanderen een blik in hun ziel en bezieling.

 

Karolien Emmers hoeft niet lang na te denken als ze het over haar nieuwe boorling heeft. Met het enthousiasme haar eigen, geeft ze tekst en uitleg. "We brengen eerlijke, bijzondere en warme gesprekken over wat het met een mens doet om deel uit te maken van een familiebedrijf", vertelt ze. "Gesprekken over de goede én slechte tijden, over loyaliteit én eigen dromen, over collectief DNA, over werken met mensen doorheen decennia. Verhalen die inspirerend kunnen zijn voor andere ondernemers, werknemers en toekomstige werknemers. Verhalen die bijdragen aan ‘The War for Talent’ en die komaf kunnen maken met het stoffige imago dat parten kan spelen."

Creativiteit zonder grenzen

Als het om creativiteit gaat, hoef je Karolien Emmers alvast niets te leren. Zielsgenoot Joris Evens sloot zich probleemloos aan bij het project. Twee whizzkids met een aim. "We ontvangen onze gasten in ons podcast busje", vertelt het duo. "Knus, kleinschalig en intiem geven we ze de mogelijkheid om vragen te grabbelen uit ons appeltje. Intieme vragen die de gasten met plezier beantwoorden. Nadien ontvangen alle gasten een grote mand vol gepersonaliseerde appels voor hun medewerkers via sponsor ‘Fruitsnacks’ uit Limburg (zelf ook een familiebedrijf).

In de opgestarte podcast komen nu al een reeks mooie namen aan bod. De gesprekken worden gevoerd met onder meer Wouter Torfs, Aldric Van Marcke (zoon van Caroline Van Marcke), Anne Seutin, Toon Bossuyt, Ben en Sarah Spaas, Marleen Demeyer, Joost Callens, Bart Claes, Mathi Gijbels, en tal van anderen. Vanwege de ondernemers zelf krijgen ze lof voor hun professionele en creatieve aanpak. Toon Bossuyt noemde het in een reactie 'een fijne ervaring met een boeiend authentiek gesprek’. 

Terug naar de essentie

Karolien en Joris delen een passie voor bewustzijnsontwikkeling en voor wat er in essentie toe doet in het leven. Karolien maakt in haar studio ‘Studio Kemmers’ al jaren unieke boeken voor Belgische familiebedrijven waarin ze de essentie van het bedrijf vat. "En dus is polsen naar de essentie voor de CEO een kleine stap", zegt ze.

De Limburger Joris Evens helpt familieleden die samen in of rond een bedrijf werken op sleutelmomenten betere keuzes maken zodat het bedrijf en de familie blijven schitteren. Daarnaast helpt hij als financial life planner en geld architect ondernemers op een slimme manier hun tijd, aandacht én geld te besteden aan die dingen die echt belangrijk voor hen zijn.

Info website: https://www.overdeappelendeboom.be

Luister hier op Apple

Luister hier op Spotify