Karoline Lafaut opent nu ook kantoor in Sint-Martens-Latem

TIELT/SINT-MARTENS-LATEM – Real Estate by Karolien, de immotak van de Tieltse projectontwikkelaar Karolien Lafaut, opende zopas een nieuw kantoor in Sint-Martens-Latem. Met deze derde vestiging wil de vastgoedmakelaar haar positie in Oost-Vlaanderen versterken. Real Estate by Karolien focust op de verkoop en verhuur van vastgoed in West- en Oost-Vlaanderen, en heeft inmiddels vestigingen in Tielt, Roeselare en Sint-Martens-Latem. Naast Real Estate by Karolien heeft Karolien Lafaut met Interiors by Karolien ook een eigen interieurbedrijf.

Real Estate by Karolien is onderdeel van Karolien Lafaut, een projectontwikkelaar uit Tielt. “Binnenkort lanceren we met Karolien Lafaut enkele nieuwbouwprojecten in Oost-Vlaanderen. Door gelijktijdig een nieuw kantoor voor Real Estate by Karolien in Sint-Martens-Latem te openen, versterken we er als groep onze positie”, licht zaakvoerder Karolien Lafaut toe.

Het nieuwe kantoor zal geleid worden door Hélène Dobbels, die als sales manager mee aan de wieg stond van de oprichting van Real Estate by Karolien in 2019. “Samen met mijn collega Simon Deboutte willen we onze jarenlange ervaring als vastgoedmakelaar inzetten om vanuit ons nieuw kantoor de ruime regio rond Sint-Martens-Latem te bedienen, en eigenaars te helpen bij een vlotte verkoop en verhuur van hun vastgoed", zegt Hélène Dobbels. "Dit is een opdracht die steeds complexer wordt en waar onze expertise als vastgoedmakelaar het verschil kan maken.”

Nieuwe rol

Panden die niet instapklaar of voldoende energiezuinig zijn, worden vandaag minder vlot verkocht dan voorheen. Dat wordt ook door Hélène Dobbels bevestigd: “Momenteel swingen de energie- en materiaalprijzen de pan uit en dat zal in de toekomst wel normaliseren, maar het neemt niet weg dat de koper vóór de energiecrisis terecht al energiebewuster was", aldus Dobbels. "Dat pleit dan weer in het voordeel van nieuwbouw, maar het één is niet per sé beter dan het ander. Alles hangt af van de persoonlijke situatie van de klant, en met onze ruime ervaring in zowel nieuwbouw, herverkoop als verhuur kunnen wij onze klant op maat van zijn noden adviseren. In deze uitdagende tijden wordt de expertiserol van de vastgoedmakelaar des te belangrijker en daar willen we ook in Sint-Martens-Latem volop op inzetten.”