Steenoven Katleen Spriet

Katleen Spriet, Veerle Naessens en Rika Coppens zijn de machtigste zakenvrouwen van West-Vlaanderen

ROESELARE - Op basis van het aantal bijeengeharkte mandaten zijn Katleen Spriet, Veerle Naessens (dochter van) en Rika Coppens de machtigste zakenvrouwen. Het haat zowel om interne als externe mandaten. Katleen Spriet (Steenoven) heeft er 58 achter haar naam staan, Veerle Naessens 57 en Rika Coppens (House of HR) telt er 40.  

De verzamelde data over het aantal mandaten in vennootschappen (niet op holdingniveau) zijn afkomstig van het weekblad Trends dat een diepgaande studie deed naar de Vlaamse zakenvrouwen. Na de top drie volgen ook nog  Caroline Vanheede (Vanheede Environment Logistics) met 38 mandaten, Caroline Van Marcke (Van Marcke) met 31 mandaten, Conny Vandendriessche (House of HR) met 29 mandaten, Sofie Pollet (Pollet Water Group) met 24 mandaten, Leen Geirnaerdt (House of HR) met 21 mandaten, Michèle Sioen (Sioen Industries) met 20 mandaten en Hilde Lagae met 9 mandaten.

Jobs en omzet

Trends maakte ook nog een rangschikking op van de zakenvrouwen die het grootste aantal jobs in stand houdt en een klassement van vrouwelijke omzetmakers.

Bij de grootste West-Vlaamse werkgevers mag Anouk Lagae (Accent Jobs for People) de spits afbijten met 5.489 jobs. Ze wordt, steeds op West-Vlaams niveau, gevolgd door An Steegen (Barco) met 1.222 jobs en Caroline Van de Velde (Wienerberger) met 1.135 jobs. Diezelfde Caroline Van de Velde, CEO van het in Kortrijk gevestigde Wienerberger prijkt op rang 3 bij de vrouwelijke omzetmakers uit West-Vlaanderen. Wienerberger is goed voor 361 miljoen euro omzet. Op plaats 2 vinden we opnieuw Anouk Lagae terug met 385 miljoen euro omzet en de 'kingmaker' op plaats 1 is An Steegen van Barco met 592 miljoen achter haar naam.