IJSBOERKE

Kempense IJsboerke zakt met zijn lekkers af naar Kortrijk

KORTRIJK, KUURNE - IJsboerke heeft zopas een heuse kiosk geopend in het Ring Shopping Center. Centraal in de hal kan niemand nog naast het Kempense aanbod kijken. IJsboerke maakt deel uit van het wereldconcern Baronie, dat in West-Vlaanderen onder meer chocoladefabrieken heeft in Brugge en Veurne.

IJsboerke is een begrip en een naam vol traditie. Zichzelf lanceren in het retailgebeuren was niet echt aan de orde, met uitzondering van een eigen shop in het shoppingcenter Wijnegem. Nu komt daar met mondjesmaat verandering in met de opening van een indrukwekkende kiosk in het hart van het Ring Shopping Center, pal op de grens tussen Kortrijk en Kuurne. Daar kunnen winkelende klanten ook hun smaakpapillen laten verwennen.

“We zijn vol verwachting”, aldus commercieel manager Jef Segers (midden op de foto). “Na een grondige screening van plaatsen die in aanmerking kwamen in en rond Kortrijk, leek het Ring Shopping Center ons veruit de beste keuze. We investeren hier om te blijven. Dit is een ideaal uithangbord voor ons overigens al overbekende merk.”

Partnerships met West-Vlaamse bedrijven

IJsboerke maakt zijn smaakvolle producten nog altijd in het Kempense Tielen, waar liefst 360 werknemers aan het werk zijn. In een ver verleden (jaren zeventig) was IJsboerke opvallend aanwezig in West-Vlaanderen, onder meer als hoofdsponsor van de toen in 1e nationale opererende Kortrijkse basketploeg.

Het Kempense bedrijf maakt sinds 2017 deel uit van de Baronie Groep, concern dat vooral gefocust is op chocolade. IJsboerke deelde al wat partnerships met West-Vlaamse bedrijven, zoals onder meer met het West-Vlaamse Jules Destrooper, wat de voorbije jaren aanleiding gaf naar een reeks nieuwe en innovatieve producten.

In Tielen wordt voor de aanwerving van personeel ook al tien jaar beroep gedaan op de Kortrijkse HR-specialist Ago. Ago zocht en vond ook de broodnodige mensen om de nieuwe place to be voor zoetmondjes in het Ring Shopping Center te bemannen.