Nieuws West-Vlaanderen Kenniscentrum Sirris helpt bedrijven voorbij de crisis

Kenniscentrum Sirris helpt bedrijven voorbij de crisis

Kenniscentrum Sirris helpt bedrijven voorbij de crisis

KORTRIJK – Het kenniscentrum Sirris, in de vorige eeuw ontstaan in de schoot van de technologiefederatie Agoria, heeft het voorbije jaar al 90 West-Vlaamse bedrijven geholpen om de crisis te trotseren. Sirris werkt daarvoor  samen met de POM West-Vlaanderen. Via een inhouse ontwikkeld concept -de zogenaamde Crisis Code Cracker – worden bedrijven door tientallen Sirris-experts geholpen om niet alleen de crisis de baas te kunnen maar ook future proof te worden. 

“Never waste a good crisis”. Het is een bekende uitspraak van Winston Churchill, maar ook de idee achter de Crisis Code Cracker. Dit actieplan van Sirris helpt bedrijven in de technologiesector om hun onderneming in drie stappen future-proof te maken. Al 90 West-Vlaamse bedrijven namen gratis deel dankzij het provinciale relanceplan van POM West-Vlaanderen. Een resultaat dat zich in rechte lijn zal doorzetten, zo is de verwachting.

“De industrie is bezig aan haar relance en daar zijn we bij Sirris uitermate blij om,” zegt Herman Derache, managing director van Sirris. “We hebben samen met Agoria en andere partners verschillende initiatieven opgezet om onze technologische bedrijven doorheen deze periode van uitzonderlijke crisissen te loodsen. Eén daarvan is de succesvolle Crisis Code Cracker. Bedrijven die hiervan gebruik maken, kunnen rekenen op een snelle en efficiënte doorlichting van hun product, productie of business. Ze verkrijgen nieuwe inzichten en kunnen zich focussen op innovatie daar waar die voor hen van tel kan zijn. Daarnaast kunnen ze ook aan de slag met een concreet actieplan en inspelen op snelle evoluties of veranderingen in de markt. Denk aan digitalisering, automatisering of duurzaamheid.”

Bewezen toegevoegde waarde

Opvallend is dat de Crisis Code Cracker hulp biedt aan ondernemingen met uiteenlopende activiteit, zoals IT-dienstverleners, metaalbewerking, machinebouwers, maakbedrijven, maar ook energieproducenten, dienstenbedrijven en recycling/upcycling-bedrijven. Mede daarom namen al meer dan 90 West-Vlaamse ondernemers deel. Eén van hen is Bart Maeyens, general manager bij Modular Lighting Instruments in Roeselare. Ook hij zocht naar oplossingen voor de uitdagingen na Brexit en na corona. “Onze Crisis Code Cracker zoomde in op drie grote pijlers: productinnovatie, operations en ideeën out-of-the-box”, aldus Maeyens. “Uit het traject zijn heel wat waardevolle ideeën en denkpistes naar voor gekomen die vandaag effectief toepasbaar zijn. Concrete innovaties waarvan ik geloof dat ze de komende jaren een meerwaarde zullen zijn, vooral op het vlak van duurzaamheid.”

Ook de provincie West-Vlaanderen en POM West Vlaanderen zijn enthousiast over de positieve evolutie bij hun bedrijven. De resultaten zijn een bevestiging van het belang van toenemende digitalisatie en automatisatie van bedrijfsactiviteiten en de nood aan digitale skills bij werknemers.

info: https://www.sirris.be/nl/crisis-code-cracker.

foto: Bart Maeyens (Modular Lighting Instruments)

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brecht, Kortrijk
Brecht

Vandelanotte opent zijn tiende kantoor

KORTRIJK - Accountancy- en auditkantoor Vandelanotte bundelt de krachten met het accountantskantoor A&B-Kantoor uit Brecht. Dankzij de samenwerking bouwt Vandelanotte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.