Nieuws West-Vlaanderen Kinderen van Philip Cracco tonen zich even ambitieus als hun vader

Kinderen van Philip Cracco tonen zich even ambitieus als hun vader

Kinderen van Philip Cracco tonen zich even ambitieus als hun vader

ROESELARE – De kinderen van de begin dit jaar overleden ondernemer Philip Cracco, tonen zich even ambitieus als hun vader. Tegen 2025 willen Pieter-Jan (25) en Marie (22) de erfenis van hun daddy verder zetten. Voor interimkantoor Jobfixers wordt een groeiplan voorzien naar 150 miljoen in 2025, via overnames en organische groei. Lieven Bonami, gewezen medevennoot van Philip Cracco, is daarbij de ervaren gids die de weg helpt wijzen aan de youngsters.

De kinderen doen hun verhaal in de weekendkrant De Tijd. Eén van de meest gestelde vragen is altijd ‘hoe zou ons vader dat gedaan hebben?‘, zo zeggen ze. Pieter-Jan en Marie zijn wat fier dat ze de beeltenis en de herinnering aan hun vader erg levendig houden. Tot op de website van het bedrijf toe waar hij nog altijd op foto is te zien. En dat Pieter-Jan en Marie nog erg jong zijn om de zware last van een bedrijf te dragen? Wat dan nog? “Philip zei altijd: koning Boudewijn was ook maar twintig jaar toen hij de toorn besteeg”, aldus Pieter-Jan. “Hij gaf ons kansen maar we moesten het ook waarmaken. Elke dinsdag werden we geëvalueerd op de resultaten. Dan was het feest of was de dag om zeep.”

Ambitie te koop

De grote ambitie van de kinderen bestaat er in om het werk van hun vader verder te zetten. De familiale holding luistert naar de naam Boemm, goed voor een geconsolideerde omzet van circa 45 miljoen euro. In Boemm is Lieven Bonami ook nog steeds een cruciale vennoot. Boemm heeft drie bedrijven in portefeuille: uitzendselectiekantoor Jobfixers (dit jaar vermoedelijk 38 miljoen euro omzet, streefdoel voor volgend jaar is 50 miljoen), White & More (selectie van bedienden) en Digital Payroll Services (personeelsadministratie voor bedrijven).

De kinderen hebben samen met Bonami ook nog nieuwe pijlen op de boog staan. De nieuw opgerichte Bellinzona Foundation wil investeren (geld en management) in start-ups binnen de HR-sector. Met de investeringsmaatschappij Greenpark wordt dan weer gemikt op overnames in de sector van de outsourcing.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.