kinepolis-on-tour mooie foto

Kinepolis benoemt twee nieuwe onafhankelijke bestuurders

KORTRIJK - De bekende bioscoopgroep Kinepolis zal in zijn komende algemene vergadering twee nieuwe onafhankelijke bestuurders benoemen, en dat in opvolging van Philip Ghekiere en Sonja Rottiers. De nieuwkomers zijn Jo De Wolf en Els De Keukelaere. Ze kunnen allebei voldoende referenties en ervaring in de weegschaal gooien. 

Tijdens de gewone algemene vergadering van 8 mei 2024 zal de raad van bestuur van Kinepolis Group  Els De Keukelaere (EDK Management) en Jo De Wolf (Lupus AM) voordragen.

Els De Keukelaere heeft een masterdiploma in de Toegepaste Economische Wetenschappen evenals een master in financial management (Vlerick Business School). Ze draagt sinds 2004 de titel van bedrijfsrevisor en is sinds 2020 CFO en bestuurder bij Ekopak NV. Voorheen deed ze meer dan 25 jaar ervaring op als auditor en executive director bij KPMG Bedrijfsrevisoren, zonder in die hoedanigheid betrokken te zijn geweest bij de audit-werkzaamheden van Kinepolis of dochtervennootschappen.

Jo De Wolf heeft een masterdiploma in de Toegepaste Economische Wetenschappen en is CEO van Montea NV, na jaren actief te zijn geweest binnen verschillende ondernemingen van Ackermans & van Haaren. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het vermogensbeheer van de REIT Leasinvest Real Estate en voor het investeringsbeleid van Extensa NV. Van 2006 tot 2010 was hij ook actief als hoofd van het vastgoeddepartement van The Brussels Airport Company. Met zijn vennootschap Lupus AM bekleedt De Wolf tevens een mandaat als niet-uitvoerend bestuurder bij Nextensa NV.

Internationale mastodont

Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. In Europa telt Kinepolis Group NV 63 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Sinds de overname van de Canadese bioscoopgroep Landmark Cinemas en van de Amerikaanse bioscoopgroep MJR Theatres, telt Kinepolis ook 36 bioscoopcomplexen in Canada en 10 in de VS.

In totaal heeft Kinepolis Group vandaag wereldwijd 109 bioscopen in haar portefeuille, goed voor 1 131 schermen en meer dan 200.000 zitplaatsen.