Kinepolis 3 screen in Lomme

Kinepolis investeert verder in neusje van de zalm inzake screentechnologie

KORTRIJK - Kinepolis Group en CJ 4DPLEX, 's werelds toonaangevende producent van premium filmformaten en bioscooptechnologieën, kondigden vandaag aan dat ze hun langdurige samenwerking hebben uitgebreid met nog eens 21 ScreenX-zalen in Europa en Noord-Amerika. De openingen, voorzien in 2024 en 2025, brengen het totaal aantal ScreenX-zalen van de bioscoopketen op 26, daar Kinepolis nu al vijf soortgelijke schermen heeft in Europa (in België betreft het Antwerpen). Met deze uitbreiding krijgt Kinepolis de grootste ScreenX-voetafdruk op het Europese vasteland.

 

Naast de Europese footprint brengt de nieuwe overeenkomst ook vier ScreenX-locaties naar Kinepolis’ Canadese bioscopen (Landmark Cinemas) en drie ScreenX-locaties naar haar bioscoopcircuit in Michigan (MJR Theatres). De ScreenX-zalen in Michigan zullen de eerste zijn die in de staat worden geopend.

ScreenX is ’s werelds eerste multi-projectie bioscooptechnologie die de traditionele bioscoopervaring naar een hoger niveau tilt door de schermen naadloos uit te breiden naar de omringende muren van de zaal. Deze revolutionaire aanpak biedt kijkers een fascinerende panoramische kijkervaring van 270 graden.

Unieke weergave

Door de unieke weergave van sleutelscènes in de film en exclusieve panoramabeelden dompelt ScreenX het publiek onder in een ongeëvenaarde visuele omgeving, waardoor de manier waarop films worden beleefd wordt heruitgevonden. Kinepolis heeft momenteel ook 11 4DX-zalen, CJ 4DPLEX’s multi-zintuiglijke premium filmervaring, in vier markten, meer bepaald in België, Frankrijk, Luxemburg en Spanje.

Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group, liet weten dat de bioscoopgroep blijft innoveren om bezoekers meeslepende bioscoopervaringen te bieden. In Europa telt Kinepolis Group NV 63 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Sinds de overname van de Canadese bioscoopgroep Landmark Cinemas en van de Amerikaanse bioscoopgroep MJR Theatres, telt Kinepolis ook 37 bioscoopcomplexen in Canada en 10 in de VS. In totaal heeft Kinepolis Group vandaag dus wereldwijd 110 bioscopen in haar portefeuille, goed voor 1.132 schermen en meer dan 200.000 zitplaatsen.