Nieuws West-Vlaanderen Kinepolis krijgt bijkomend bankkrediet van 80 miljoen euro

Kinepolis krijgt bijkomend bankkrediet van 80 miljoen euro

Kinepolis krijgt bijkomend bankkrediet van 80 miljoen euro

KORTRIJK – Om zich verder voor te bereiden op een langer uitblijven van een volwaardige herneming van haar activiteiten, heeft Kinepolis bij haar huisbankiers een bijkomend krediet aangegaan ten bedrage van 80 miljoen euro met een looptijd van 3 jaar. Dat maakte de van origine en qua aandeelhouderschap West-Vlaamse bioscoopgroep bekend gemaakt na beurstijd. Omwille van haar sterke balans, de doorgedreven kostenbeheersing, de aanzienlijke vastgoedpositie en de ondersteuning van een 80%-garantie verstrekt door Gigarant, is Kinepolis er in geslaagd dat bijkomend krediet tegen aantrekkelijke commerciële voorwaarden af te sluiten. 

In totaal heeft Kinepolis Group vandaag wereldwijd 111 bioscopen in haar portefeuille, goed voor 1.081 schermen en bijna 200.000 zitplaatsen. Kinepolis kan rekenen op 4.600 medewerkers.

De bioscoopsector en Kinepolis worden in het bijzonder getroffen door de pandemie, met sluitingen van bioscopen, capaciteitsrestricties en het uitstellen van Hollywood-blockbuster releases tot gevolg. Kinepolis is nochtans erg crisisbestendig. Het is deze crisis ingegaan met een sterke balans en belangrijke cashreserves. In combinatie met de genomen kostenbeperkende maatregelen en rekening houdend met de nieuwbouwprojecten in uitvoering, heeft de groep zoals gepland op heden nog voldoende financiële middelen om een periode van meer dan 10 maanden sluiting van al haar bioscopen (wat als meest negatieve scenario wordt aanzien) te overbruggen.

Het bijkomende krediet voorziet – in lijn met de bestaande bancaire kredieten – in een aantal voorwaarden die de vervreemding van activa, overnames en uitkering van dividenden beperken, boven een financiële schuldgraad van 3,75. De banken hebben tevens de opschorting van de kredietconvenanten verder verlengd tot 30 juni 2022.

Bijkomende zekerheid

“We loodsen de Groep doorheen de Covid-pandemie zoals gepland en zitten op schema inzake cashplanning, met voldoende financiële reserves om de Groep nog meer dan 10 maanden een scenario van volledige sluiting te laten overbruggen”, aldus CEO Eddy Duquenne. “Het bijkomende krediet geeft ons het comfort om inzake liquiditeitsreserves voorbereid te zijn op scenario’s waarbij de afloop van de pandemie langer op zich zou laten wachten dan verhoopt. Tot voor kort was er al helemaal geen sprake van een derde golf, nu wel. We blijven er evenwel van uit gaan dat we in de loop van de komende maanden onze activiteiten zullen kunnen hernemen en zullen bouwen aan ons herstel.”

Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Naast haar bioscoopactiviteit is de Groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer.

Reageer op dit bericht

Reacties

Roland R. 2021-01-12 07:27:01

Wat is Gigarant?

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.