Kinepolis Beziers

Kinepolis versterkt zijn positie in Zuid-Frankrijk

KORTRIJK - Het beursgenoteerde Kortrijkse bedrijf Kinepolis versterkt zijn positie in Zuid-Frankrijk, waar het nu een derde pijl op zijn boog heeft staan.  Dit maal is Béziers aan de beurt, waar Kinepolis zal instaan voor de exploitatie van een populaire bioscoop met 9 zalen een capaciteit van om en bij de 1.500 zetels. 

 

 

De bioscoop in Béziers ligt in het druk bezochte winkelcentrum Polygone. Kinepolis zal vanaf 13 december aan het stuur zitten middels het tekenen van een huurcontract met Socri Limited, een vastgoedgroep gespecialiseerd in winkelcentra die gelegen zijn in stadscentra.

De overname van de multiplex in Béziers kadert in de strategie van Kinepolis die gericht is op expansie. In Frankrijk baat de West-Vlaamse entertainmentgroep al 18 vestigingen uit, goed voor in totaal 199 zalen. Wat Zuid-Frankrijk betreft, gaat het om een derde exploitatie.

Kinepolis ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, waaronder die van de Kortrijkse familie Bert. In 1998 ging de groep naar de beurs. In Europa telt Kinepolis 63 bioscopen verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. In Canada komen daar nog eens 37 bioscoopcomplexen bij en in de VS 10. Dat brengt het totaal op 110 bioscopen, goed voor meer dan 200.000 zitplaatsen.